Το δντ «αναβει» σημερα το πρασινο φως για την εκτη δοση

11:34 5/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Το πράσινο φως για την εκταμίευση του μεριδίου του από την έκτη δόση του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να «ανάψει» σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό το ποσό μαζί με τα 5,8...
δισεκατομμύρια ευρώ από τις χώρες της Ευρωζώνης θα δοθεί στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Καθοριστικής σημασίας για τη σημερινή απόφαση
του ΔΝΤ είναι η έκθεση για την Ελλάδα του επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν.

Ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως το Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συγκληθεί σήμερα για να αποφασίσει για τη χορήγηση της έκτης δόσης, στο πλαίσιο της πέμπτης έκθεσης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος, που έχει ήδη συνταχθεί από τα στελέχη του Ταμείου και ειδικότερα τον Πολ Τόμσεν.

Αν και ρωτήθηκε για το πότε θα εκταμιευθούν τα χρήματα, δεν απάντησε, τονίζοντας πως η σχετική απόφαση εκκρεμεί.

Σε ό,τι αφορά το νέο δάνειο προς την Ελλάδα και την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου, ενημέρωσε ότι το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλει αίτημα για νέο πρόγραμμα στήριξης από το ΔΝΤ.

Μετά το πράσινο φως του Eurogroup και την απόφαση από το ΔΝΤ, τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα έχουν αποδεσμευθεί γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα