Το 75% των ιταλων υπερ της αποπομπης μπερλουσκονι...

20:31 14/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιταλών πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αποπεμφθεί από τη Γερουσία έπειτα από την καταδίκη του ...
για φορολογική απάτη, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να αποφευχθεί μια κυβερνητική κρίση εξαιτίας του, όπως δείχνει δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWR για λογαριασμό του κρατικού τηλεοπτικού
δικτύου RAI, το 73% των Ιταλών οι οποίοι ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι πιστεύουν πως η Γερουσία θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της αποπομπής του κ. Μπερλουσκόνι.
Την ίδια ώρα, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Κεντροδεξιά θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ακόμη κι αν αποπεμφθεί ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός.
Πάντως, οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι της ήταν διχασμένοι για το τι θα πρέπει να πράξει η παράταξή τους σε αυτή την περίπτωση: το 52% πιστεύει ότι θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Λέτα, ενώ το 45% έχει την αντίθετη άποψη.
Εξάλλου, άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWR δείχνει ότι το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης συνασπισμού Κεντροαριστεράς – Κεντροδεξιάς – Κέντρου έχει αυξηθεί στο 29% από το 25%, όπου βρισκόταν πριν από μία εβδομάδα, ενώ και η δημοτικότητα του ίδιου του πρωθυπουργού σημείωσε αύξηση και έφτασε στο 41% από 40%.
Η 23μελής επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας η οποία είναι αρμόδια να αποφανθεί για την αποπομπή ή μη του Μπερλουσκόνι από το σώμα πρόκειται να ψηφίσει για το θέμα την προσεχή Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου.
Η υπόθεση θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης, για την κοινοβουλευτική στήριξη της οποίας είναι απαραίτητες οι ψήφοι της Κεντροδεξιάς. Η τελευταία, με πυρήνα της το κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» του κ. Μπερλουσκόνι, απειλεί να αποσύρει τη στήριξή της, με αφορμή την υπόθεση της αποπομπής.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα