''τις εκλογες δεν τις αντεχει η χωρα''...

15:45 3/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η συνεχιζόμενη εκλογολογία που πυροδοτείται ...
από τη δυσκολίες που παρατηρούνται στην κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

Αν και δεν είναι λίγοι στη Συγγρού που χαρακτηρίζουν «κάλπικους λεονταρισμούς» τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες εφόσον δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
Κώστας Καραγκούνης με δήλωσή του εξέφρασε την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι “δεν τις αντέχει η Ελλάδα”.

Στη Νέα Δημοκρατία εκφράζουν την απορία “τι θα ζητήσουν” με την προκήρυξη νέων εκλογών: “Εντολή για να πάνε τη χώρα στα βράχια; Ή συγχωροχάρτι για τα ψέματα που είπαν;”, όπως χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε ο κ. Καραγκούνης, αναφερόμενος στις “απειλές” που εκτοξεύονται από κυβερνητικά στελέχη.

Ταυτοχρόνως από το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν οι κυβερνητικές αντιφάσεις και οι επανειλημμένες διαψεύσεις της αισιοδοξίας του πρωθυπουργού για επίτευξη συμφωνίας. “Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωνε ότι καθαρογράφεται το κείμενο της συμφωνίας. Σήμερα λέει ότι η συμφωνία δεν υπάρχει ακόμη και ότι τώρα απλώς κατέθεσε το δικό του σχέδιο”, σχολίασε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με επιθετική διάθεση συμπλήρωσε: “Την ίδια στιγμή ομολογούν ότι η υπερήφανη διαπραγμάτευση κατέληξε σε τελεσίγραφο”.

Προβληματισμοί Μεϊμαράκη

Στο γαϊτανάκι, πάντως, των αντικρουόμενων δηλώσεων για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση έναντι της συμφωνίας που εικάζεται ότι θα συναφθεί τις επόμενες ημέρες προστέθηκε και η τοποθέτηση του πρώην πρόεδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από όλους όσοι έσπευσαν να ταχθούν είτε υπέρ είτε κατά προτού να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της και αν αυτή γίνεται δεκτή από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συμπολίτευσης.

“Θα δούμε τη συμφωνία για να αποφασίσουμε για τη στάση μας”, είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (στον Βήμα FM) ο κ. Μεϊμαράκης, εκτιμώντας ότι η σπουδή για υπερψήφιση δεν βοηθάει ούτε τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, αλλά ούτε και τη Νέα Δημοκρατία που φαίνεται υποχωρητική στα μάτια μεγάλου μέρους των Ελλήνων πολιτών.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν κρύβει τους προβληματισμούς του για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ΝΔ είτε το “ναι” είτε το “όχι” στη συμφωνία και επισημαίνει σε συνομιλητές του τον κίνδυνο διχασμού. Ο ίδιος εκτιμά ότι, για να μην διαταραχθεί η συνοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η απόφαση για την ψήφο που θα δώσουν οι γαλάζιοι βουλευτές πρέπει να ληφθεί με ψηφοφορία που θα προηγηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και το αποτέλεσμα της οποίας θα συμφωνηθεί να είναι δεσμευτικό για όλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα