«πορτα» εφαγε η διοικηση της ερτ για τη φιεστα της 11ης ιουνιου, εκθετος ο κουικ!

14:44 3/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η νέα ηγεσία της ΕΡΤ, αντιμετωπίζει προβλήματα στην οργάνωση της «φιέστας» της 11ης Ιουνίου για την επίσημη έναρξη επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Αν και χτυπάει πόρτες και παράθυρα στους εργαζόμενους που επέστρεψαν στο Ραδιομέγαρο...
για να οργανώσουν από κοινού τη μεγάλη γιορτή, όλοι είναι
αρνητικοί...
Πιστεύουν ότι η γιορτή αυτή είναι προνόμιο των εργαζομένων που έδωσαν τη μάχη για δύο χρόνια και κέρδισαν τον πόλεμο. Η διοίκηση και η κυβέρνηση δεν είχαν καμία δουλειά να ασχοληθούν με κάτι που δεν τους ανήκει και θέλουν να καρπωθούν!!! Πολύ περισσότερο από έναν Ταγματάρχη, Λουριδά και άλλους απόντες στον αγώνα τους.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου Διονύση Τσακνή να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, μέχρι στιγμής η οργάνωση της φιέστας δεν έχει προχωρήσει. Λάδι στη φωτιά ρίχνουν και οι τοποθετήσεις προσώπων σε θέσεις που δεν τους ανήκουν αλλά τις επιβάλει ο Ταγματάρχης για να έχει υπό τον έλεγχο του την κατάσταση με το «κονκλάβιο» που δημιουργεί.
Ομάδα εργαζομένων, για πολλούς από τα πρόσωπα που κατέχουν θέσεις κλειδιά ή θα πάρουν αξιώματα έχουν συγκεντρώσει στοιχεία εις βάρος τους που είναι συγκλονιστικά(!). Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, για να εξαπολύσουν κεραυνούς σε αυτούς που τους επέλεξαν. Αν τα λίγα έγγραφα που είδαμε και εμείς είναι αληθή, ούτε ψύλλος στον «κόρφο» τους.
Εντωμεταξύ, σύγχυση και αλλαλούμ επικρατεί στο Ραδιομέγαρο σχετικά με τους εργαζόμενους που επιστρέφουν, αλλά και τους ήδη απασχολούμενους. Υπάρχουν πολλοί που εργάζονται στη ΔΤ και κάνουν αίτηση για την ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να ανήκουν σε δύο διαφορετικές υπηρεσίες η στη ΝΕΡΙΤ. Ουδείς γνωρίζει μέχρι να ενταχθούν σε κανονικές υπηρεσίες ποιος θα τους πληρώνει. Η ΔΤ-ΥΠΟΙΚ, ΝΕΡΙΤ ή ΕΡΤ; Ακόμα υπάρχουν ανοιχτά θέματα, όπως αποζημιώσεις, υπερημερίες μισθών προϋπηρεσία κλπ. Και όλα αυτά θα πρέπει να έχουν λυθεί πριν την εκπνοή του 20ήμερο που ορίζει ο νόμος.
Είναι τέτοια η σύγχυση, που η πληρωμή των εργαζομένων στην ΔΤ, έγινε με προκαταβολή μισθού από 300 έως 500 ευρώ χωρίς τη μισθοδοσία του μήνα αφού κανείς δεν γνωρίζει που ανήκουν και πως θα πληρώνονται. Οι συμβάσεις αυτών τελειώνουν 30 Ιουνίου και μετά σκοτάδι. Σε όλο αυτό το «μπάχαλο» έρχεται και διευκρινιστική εγκύκλιος από τη Γ.Γ Ενημέρωσης και επικοινωνίας που μπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση αφού η πληρωμή όσων επιστρέψουν, θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση και επεξεργασία των στοιχείων των εργαζομένων. Το διάστημα από 29 Απριλίου που ορίζει ο νόμος μέχρι την οριστική ενταξή τους στο φορέα μετατίθεται για αργότερα.
Σε όλο αυτό το σκηνικό, η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ένα ομαδικό συλλαλητήριο στις 7 το βράδυ της 11ης Ιουνίου για να γιορτάσουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που τους ανήκει. Δεν θα συμμετέχουν στην εκδήλωση της διοίκησης της ΕΡΤ την ίδια μέρα, εάν και εφ΄όσον πραγματοποιηθεί, ακόμη και με πολιτικά πρόσωπα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν πριν αναλάβουν την εξουσία. Η «αφίσα» που τύπωσαν και κυκλοφόρησαν τα λέει όλα.
Πρώην και νυν εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων(πλην δημοσιογράφων) στο Ραδιομέγαρο, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή της ΠΟΣΠΕΡΤ στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές, συσπειρώνονται γύρω της ενωμένοι, αφήνοντας πίσω τους διαφορές και διαφωνίες, και αυτοί ακόμα που συμμετείχαν στο «μόρφωμα», μπροστά σε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο.
Αντίθετα στο χώρο των ειδήσεων και της ενημέρωσης υπάρχουν διαφωνίες των δημοσιογράφων, μεταξύ πρώην και νυν με πολλαπλά προβλήματα. Πολλοί μάλιστα της πρώην ΔΤ και ΝΕΡΙΤ που μετακομίζουν στην ΕΡΤ, θεωρούνται «κόκκινο» πανί από τους συναδέλφους τους που επιστρέφουν, και δεν συμμετείχαν στη λειτουργία του «μορφώματος», ενώ τώρα καρπώνονται τον δικό τους αγώνα!
Στο στόχαστρο των εργαζομένων μπαίνει και ο Τέρενς Κουίκ. Ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό «Ελλάδα» της Σπάρτης, έπλεξε το εγκώμιο του Λάμπη Ταγματάρχη σαν τον καλύτερο διευθύνοντα σύμβουλο που έχει η ΕΡΤ.

Άφησε να εννοηθεί ότι συνέβαλε και αυτός στην τοποθετησή του. Αυτό λένε οι εργαζόμενοι έρχεται σε αντίθεση με όσα μας έλεγε μαζί με τον Πάνο Καμμένο, όταν συμμετείχαν στον αγώνα μας και τους φιλοξενούσαμε στην ΕΡΤοπεν. Οι εργαζόμενοι περιμένουν διευκρινήσεις πριν τον βάλουν στην Black List!
Keywords
Τυχαία Θέματα