Τι σημαινει για τη γερμανια και την ευρωπη η ηττα της μερκελ...

14:07 15/3/2016 - Πηγή: Fimotro
ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘEI Η ΕΥΡΩΠΗ, Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΛΕΠΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ... ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ!
Με τη Μέρκελ να πληρώνει το τίμημα της προσφυγικής της...
πολιτικής, η γερμανική κυβέρνηση στροβιλίζεται στη δίνη πολιτικών αναταράξεων που προκάλεσε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) στις τρεις κάλπες που
στήθηκαν την "Σούπερ Κυριακή".

Λίγα 24ωρα μετά την πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα της της Γερμανίδας καγκελαρίου σε τρία μεγάλα κρατίδια- Βάδη Βυρτεμβέργη, Ρηνανία - Παλατινάτο και Σαξονία- Άνχαλτ, η σιδηρά κυρία βρίσκεται σε δεινή θέση. Όχι μόνο παραδέχθηκε ότι οι εσωκομματικές έριδες μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και των Βαυαρών τους εταίρων, των Χριστιανοκοινωνιστών, της κόστισαν σε ψήφους, αλλά και εμφανίζεται αποδυναμωμένη για πρώτη φορά στην θητεία τηςως καγκελαρίου και μάλιστα λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Το γεγονός ότι οι Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στην εκλεκτή της που διεκδικούσε την πρωθυπουργία στη Ρηνανία Παλατινάτο, Γιούλια Κλόκνερ, και μία από τις επικρατέστερες για την διαδοχή της στην ηγεσία του κόμματος, έχει προβληματίσει έντονα την Μέρκελ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Politico οι γερμανικές εκλογές δείχνουν ότι το κέντρο εξουσίας της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία και κάνει ρυθμιστή τον Ερντογάν. Επίσης το περιοδικό επισημαίνει ότι η πολιτική των ανοιχτών θυρών δεν θα συνεχιστεί από τη Γερμανία, αντίθετα η χώρα θα κάνει δεξιά στροφή. Τέλος εκτιμάται ότι η ήττα θα ανοίξει και τη μάχη για τη διαδοχή Μέρκελ.

Χτες με το χέρι στην καρδιά, η frau Μέρκελ δήλωσε ότι το προσφυγικό ήταν αυτό που της στέρησε τις ψήφους και τόνισε ότι ακόμη δεν έχει συμφωνήσει με τους Βαυαρούς εταίρους της ότι θα μειώσει τον αριθμό του προσφύγων που προσέρχονται στη Γερμανία. Τόνισε όμως ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση στο προσφυγικό σε μία προσπάθεια να δείξει ότι δεν την επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της "Σούπερ Κυριακής" έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη πατρίδα της μετά την πανωλεθρία του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών και το εντυπωσιακό ποσοστό του ξενοφοβικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" AfD", το οποίο αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο Σαξονία- Άνχαλτ με 24% των ψήφων. Οι Χριστιανοδημοκράτες, αν και παραμένουν πρώτη εκλογική δύναμη σε δύο απ΄αυτά, εμφανίζονται αρκετά λαβωμένοι αφού οι Γερμανοί ψηφοφόροι έσπευσαν να καταψηφίσουν την προσφυγική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Αναφορικά με τη θριαμβευτική είσοδο του ακροδεξιού, λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και στα τρία τοπικά κοινοβούλια η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε χτες ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος στη Γερμανία για την περίπτωση του ευρωσκεππτικιστικού AfD, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ίδια με τους εκπροσώπους του κόμματός της στη συνάντηση που προηγήθηκε στο Βερολίνο. Για την καγκελάριο Μέρκελ η ψήφος στο AfD κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις την Σούπερ Κυριακή ήταν μια «ψήφος διαμαρτυρίας» για το προσφυγικό αλλά και για το μείζον ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία και οικονομία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν παρέλειψε επίσης να απαντήσει και στο σχόλιο του Βαυαρού εταίρου της, Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) , σύμφωνα με το οποίο η άνοδος του AfD θέτει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) ενώπιον υπαρξιακών διλημμάτων. Η ‘Αγκελα Μέρκελ δήλωσε σχετικά: «Δεν το βλέπω σαν ένα υπαρξιακής φύσης πρόβλημα για την CDU, αλλά απλώς σαν πρόβλημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα