Τι ειπε η χριστοδουλοπουλου στο διαδοχο της...

23:01 28/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Την ευχή να μην ζήσει «την κόλαση που έζησε εκείνη» κατά τη θητεία της στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε ...
σήμερα η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, στο διάδοχό της, Ιωάννη Μουζάλα.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, η κυρία Χριστοδουλοπούλου μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο έργο της και επισήμανε ότι «παρά τα εμπόδια, έγιναν σημαντικά πράγματα» τους πέντε μήνες που κατείχε το πόστο της.

Σε έναν μίνι απολογισμό του έργου της ομάδας της, η κυρία Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε σε μία
σειρά μέτρων, τα οποία ελήφθησαν από απερχόμενη κυβέρνηση, για τα οποία δήλωσε περήφανη.

Αυτά περιλαμβάνουν την κατάργηση της πολιτικής της κράτησης, την οποία «διαφήμιζε η πρώην κυβέρνηση» και είχε ως συνέπεια «την σπατάλη των χρημάτων της ΕΕ σε επτά κέντρα κράτησης όπου οι εισερχόμενοι στη χώρα κρατούνταν για αόριστο χρόνο», το νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών 2ης γενιάς, τη δημιουργία δομής για ασυνόδευτα ανήλικα στο Θησείο και την δημιουργία ενός «πρότυπου κέντρου φιλοξενίας» στον Ελαιώνα.

Καταλήγοντας, η τέως αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι «Ευρώπη δεν είναι μόνο το ευρώ και οι ίντριγκες», αλλά ένας ολόκληρος πολιτισμός φιλοξενίας και ευχαρίστησε όλο το επιτελείο της, αλλά και την κυβέρνηση που την στήριξε «στο δύσκολο έργο της».
Keywords
Τυχαία Θέματα