Οι δηλωσεις χουλιαρακη για τα capital controls...

22:00 28/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Την ανάγκη να προχωρήσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να προλειάνει το έδαφος για να έχει ευκολότερο ...
διαπραγματευτικό έργο η ερχόμενη κυβέρνηση, προέβαλε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης, ως βασικό λόγο να δεχτεί την πρόταση για την θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών.

«Έχουμε μπει σε μια υφεσιακή φάση η οποία ελπίζουμε να είναι βραχυχρόνια και κατά συνέπεια να αρθούν το γρηγορότερο δυνατό οι τραπεζικοί περιορισμοί ώστε μέσα
στο 2016 να πάρει μπρος η οικονομία» είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών παραδεχόμενος ότι η οικονομία έχει γυρίσει σε ύφεση. Ο Γιώργος Χουλιαράκης με έμμεσο τρόπο είπε ότι στόχος του είναι να αρθούν το συντομότερο τα capital controls με σκοπό η οικονομία να ανακάμψει μέσα στο 2016.

Ο κ. Χουλιαράκης παραδέχτηκε πως η επόμενη κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με την ύφεση και με την κρίση εμπιστοσύνης. Ως πρώτους στόχους για τη σύντομη περίοδο που αναλαμβάνει το τιμόνι της Οικονομίας, ο Γιώργος Χουλιαράκης ξεχώρισε:

- να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση τραπεζικού συστήματος

- να εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

- να περιοριστούν το συντομότερο τα capital controls.

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε πως η ελληνική οικονομία ήδη έχει μπει σε φάση ύφεσης και ευχήθηκε η επόμενη κυβέρνηση να βρει μεγαλύτερα περιθώρια για να να κατανείμει καλύτερα το κόστος των νέων μέτρων.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, ο απερχόμενος και ο νέος υπουργός Οικονομικών άφησαν αιχμές για την περίοδο Βαρουφάκη. «Κάναμε καλά πράγματα, μπορούσαμε και καλύτερα σε κάποια άλλα» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο Γιώργος Χουλιαράκης εμμέσως αντιπαρέβαλε τους δύο υπουργούς Οικονομικών με τους οποίους συνεργάστηκε επί 7 μήνες ως πρόεδρος του ΣΟΕ, λέγοντας πως ο κ. Τσακαλώτος συνέβαλε σημαντικά «στην σταθεροποίηση κατά τους τελευταίους 1-2 μήνες της ελληνικής Οικονομίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα