Θυελλα αντιδρασεων για τις αυξησεις στη δεη

08:12 3/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Στην υπογραφή νέας τριετούς συλλογικής σύμβασης που περιλαμβάνει αύξηση αποδοχών από 8 έως 10% προχώρησαν η διοίκηση της ΔΕΗ και οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, καθώς και άλλων τριών σωματείων της ΔΕΗ (Σπάρτακος, ΕΤΕ, ΠΑΣΥΠ)...
Η χορήγηση επιδόματος τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα που μεταφράζεται για 25 ημέρες τον μήνα σε 150 ευρώ συνολικά προκάλεσε
τσουνάμι αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο.

«Αυξήσεις στη ΔΕΗ και προσλήψεις στην ΕΡΤ. Εμείς θα τις πληρώσουμε και μετά θα ψάχνουμε ποιος θα φταίει για το νέο μνημόνιο...», σχολίασε μέσω twitter o βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.

Εξοργισμένη και η πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, η οποία απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό μέσω twitter έκανε λόγο για «απίστευτη πρόκληση»: «Συγγνώμη @atsipras να μην πληρώνουν οι ανήμποροι ΔΕΗ υποσχέθηκες, όχι να κάνεις αύξηση 10% στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Απίστευτη πρόκληση!».

Στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Μάνος υποστηρίζει ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ είναι σε «αμόκ καταστροφής»: «Νέα συλλογική σύμβαση με αυξήσεις 8-10% στη ΔΕΗ! Με μηδενικό πληθωρισμό! Λαφαζάνης-Ζερβός σε αμόκ καταστροφής! Όλοι θα θέλουν ίδια αύξηση!»ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης πάντως αντιμετωπίστηκε αρνητικά και μέσα από την ΔΕΗ, καθώς άμεση ήταν η αντίδραση τεσσάρων σωματείων της Επιχείρησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα