Τα ορφανα του σαμαρα ξεκοκαλιζουν τα απομειναρια της νδ

11:02 14/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο "Κεντροδεξιός"
Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσλαμβάνει το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και τρέχει στα συνέδρια της Δράσης και του Ποταμιού να βρει στελέχη, τα ορφανά του Αντώνη Σαμαρά διεκδικούν κομμάτι της πίτας στο χώρο της Δεξιάς. Δεν είναι τυχαίο...
Το «άνοιγμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εκσυγχρονιστικό διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη και στους νεοφιλελεύθερους σκληρούς του
Ποταμιού όπως Θεοδωράκη, Θεοχάρη, Σκυλακάκη, Λυμπεράκη, μόνο βέρτιγκο προκαλεί σε εκείνους τους παραδοσιακούς μετριοπαθείς πολίτες που αναμένουν από το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή τη γνήσια έκφραση του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

Η ΝΔ της Συγγρού, δεν υστερεί μόνο σε σύμβολα αλλά και σε στρατηγική. Με ένα αρχηγό που πριν τις εσωκομματικές εκλογές έλεγε πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα σε κώμα και αφού τις κέρδισε ζητά εθνικές εκλογές, αλλά κυρίως χωρίς κυβερνητική πρόταση, οι επιλογές της κοινωνίας στερεύουν.

Δίνεται χώρος και χρόνος στα πολιτικά ορφανά του Αντώνη Σαμαρά, όπως Μπαλτάκους, Φαήλους και άλλους να υποστηρίζουν πως αυτοί είναι οι γνήσιοι εκφραστές της Δεξιάς (και άρα θα διώξουν το ΣΥΡΙΖΑ), αφού η ΝΔ του Μητσοτάκη συναντιέται περισσότερο έως αποκλειστικά με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, απ’ ότι με τον Καραμανλισμό.

Η μεγάλη ΝΔ του 2004 είχε κερδίσει τις εκλογές γιατί ο κόσμος είχε σιχαθεί το Σημιτισμό και γιατί ο Κώστας Καραμανλής ήταν πολυσυλλεκτικός εκφραστής του Κοινωνικού Κέντρου.

Σήμερα η ΝΔ ακολουθεί την τελείως αντίθετη συνταγή. Ερωτοτροπεί με τους κατ’ εξοχήν εχθρούς του Καραμανλισμού και κατακερματίζεται σε κάθε παράλογη (ακροδεξιά ή άλλη) πολιτική ιδέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα