Τα φορολογικα στο επικεντρο των συναντησεων του αλεξη τσιπρα με υπουργους

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ... ΞΕΠΑΤΩΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Στην τελική ευθεία κρίσιμων αποφάσεων για αλλαγές στη φορολογία που αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων για την επόμενη δόση και θα...
συμβάλλουν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων εισέρχεται η κυβέρνηση.
Από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με υπουργούς, στο γραφείο του στη Βουλή, για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Ανάμεσα στους υπουργούς που μετέβησαν στη Βουλή ήταν οι υπουργοί
Επικρατείας Ν. Παππάς και Αλ. Φλαμπουράρης, Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, Οικονομικών Ευκ.Τσακαλώτος.

Έως και την Παρασκευή θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά την παράταση για μία εβδομάδα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την προηγούμενη Παρασκευή. Στο υπουργείο εξετάζονται διάφορα σενάρια για το πώς θα εφαρμοσθεί το μέτρο, ποιες εξαιρέσεις θα υπάρξουν και που θα βρεθούν τα ισοδύναμα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει «κλειδώσει» κάποιo από αυτά.

Έως την Παρασκευή θα έχει οριστικοποιηθεί, επίσης, πώς θα επιτευχθεί ο περιορισμός στο μισό της δαπάνης για το επίδομα θέρμανσης στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι, βάση της σχετικής υποχρέωσης του μνημονίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται είτε ο περιορισμός στο μισό των δικαιούχων με αυστηροποίηση των κριτηρίων καταβολής του, είτε η μείωση του επιδόματος στο μισό και η χορήγησή του σε όσους το ελάμβαναν και πέρυσι.

Τα μέτρα αυτά αλλά και ο νέος τρόπος φορολόγησης των ενοικίων, που παραμένει σε εκκρεμότητα μετά την απόσυρση της σχετικής διάταξης από το πολυνομοσχέδιο, σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσουν αντικείμενο των συζητήσεων με τους θεσμούς που ξεκινούν ξανά αυτή την εβδομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα