Συνεχιζει τις ερευνες η ελ.ας...

11:57 30/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ, προκειμένου να εντοπιστεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, το οποίο -σύμφωνα με το ...
εισαγγελικό πόρισμα- «φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία».
Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται από το πρωί στα Ιωάννινα και κάνει «φύλλο και φτερό» την οικία του Χρήστου Παππά.
Σύμφωνα με πληροφορίες,
σε χθεσινοβραδινές έρευνες της αστυνομίας εντός του σπιτιού του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής βρέθηκε ένα πιστόλι και γερμανικά κράνη από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Η αστυνομία ερεύνησε την Κυριακή και το γραφείο του Παππά στη Βουλή.
Εν τω μεταξύ, χθες συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική στη Σαλαμίνα ένα ακόμη άτομο και πλέον ο αριθμός εκείνων που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέρχεται συνολικά σε 22.
Υπενθυμίζεται ότι η Σαλαμίνα αναφέρεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα ως μία από τις περιοχές που λαμβάνει χώρα η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευσης των Χρυσαυγιτών.
«… Η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία που ενδεχόμενη παραβίασή της επιφέρει σκληρές για τη σωματική ακεραιότητα έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές για την προσωπικότητα του παραβάτη συνέπειες, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρω, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση, η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα νεότερα ηλικιακά μέλη» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο πόρισμά του ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Καταθέτει η φίλη του Παύλου Φύσσα
Το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά προσήλθε για να καταθέσει η φίλη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.
Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα ήταν παρούσα στο περιστατικό και μάλιστα ο 34χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια της.
Η κατάθεσή της καθυστέρησε λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης, στην οποία βρισκόταν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και επτά άτομα που ήταν παρόντα στο Κερατσίνι τη στιγμή της φονικής συμπλογκής. Δύο εξ αυτών φέρονται να βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.
Συντάσσονται τα κατηγορητήρια
Εν όψει των απολογιών των 22 συλληφθέντων οι ανακριτές συντάσσουν τα κατηγορητήρια προκειμένου να προσωποιηθούν τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση καθώς και αυτό της παράνομης οπλοκατοχής.
Ο ανακριτής είναι εκείνος που θα κρίνει βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ποιοι ήταν εκείνοι που διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση και ποιοι ήταν τα απλά μέλη.
Οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν οι διευθύνοντες της οργάνωσης, εάν τελικά παραπεμφθούν να δικαστούν, είναι από 10 - 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ για τα απλά μέλη οι ποινές μπορούν να φθάσουν μέχρι 10 χρόνια.
Οι απολογίες
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος θα απολογηθούν αύριο Τρίτη. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες για την υπόθεση θα απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα