Δεν επηρεαζει την επισκεψη του αντωνη σαμαρα στις ηπα η ...υποθεση της χρυσης αυγης "με ενδιαφερει η ενοτητα" τονισε ο πρωθυπουργος

10:56 30/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,
Συνάντηση είχε με τους δημοσιογράφους έξω από το ξενοδοχείο "Omni" του Μανχάταν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, όση ώρα ο Αντώνης Σαμαράς συνομιλούσε με τον αντιπρόεδρο...
Ευάγγελο Βενιζέλο.Συνεργάτης του... Αντώνη Σαμαρά , ερωτηθείς για το πώς επηρεάζουν οι συλλήψεις
του στόχους της επίσκεψης... Σαμαρά στην Αμερική, είπε πως αν και αντιλαμβάνεται ότι μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής θα τίθενται ερωτήματα στον Σαμαρά, δεν εκτιμάται πως θα επισκιάσει τους στόχους της επίσκεψης, που παραμένουν οι εξής τρεις:Οικονομία-προσέλκυση επενδύσεων.Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.Επαφή με την Ομογένεια, όπου για πρώτη φορά φέρνει ο πρωθυπουργός μαζί όλη την ηγεσία της.Το βράδυ του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς και συνεργάτες του παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσαν προς τιμή τους ομογενείς πολιτικοί φίλοι του πρωθυπουργού.Την Κυριακή τώρα:Μήνυμα... ενότητας του Ελληνισμού απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος παρέστη στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, προεξάρχοντος του... Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.
Θερμή υποδοχή από μαθητές και μαθήτριες στον Άγιο ΝικόλαοΣτον κ. Σαμαρά επιφύλαξαν θερμή υποδοχή κατά την άφιξή του στην κοινότητα του... Αγίου Νικολάου οι μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Σχολείου “Βασίλειος Σπυρόπουλος”, προσφέροντάς του ανθοδέσμη, ο πρόεδρος Νίκος Καρακώστας και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, η διευθύντρια κ. Αθηνά Κρομμύδα, δάσκαλοι και αρκετοί ενορίτες.Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές ελληνορθόδοξες κοινότητες στην Αμερική.
Απευθυνόμενος στους ομογενείς που κατέκλυσαν το Ναό, ο Αντώνης Σαμαράς, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο.
Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναφορά στα τελευταία γεγονότα και τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής λέγοντας: “Σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα.Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα.Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Έλληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα”.Και συνέχισε :“Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου. Είμαστε εδώ μόνο μια χούφτα Χριστιανοί, μια υπερήφανη, δυνατή, μεγάλη, ξεδιπλωμένη σημαία Ελληνισμού εδώ στην καρδιά του Κουίνς, εδώ που ο Ελληνισμός έχει δρέψει δάφνες επιτυχιών και έχει δοξάσει την πατρίδα εδώ στα ξένα”, είπε ο κ. Σαμαράς, αριθμώντας παραδείγματα ομογενών επιτυχημένων που συνάντησε κατά την επίσκεψή του στις Η.Π.Α τον Αύγουστο, σημειώνοντας πως όπου γυρίσει κανείς το μάτι του βλέπει Έλληνες επιτυχημένους που δοξάζουν τον Ελληνισμό στον κόσμο.Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, είπε ότι: “Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες, γευτήκαμε την πίκρα να ακούν Ελλάδα οι ξένοι και να θεωρούν ότι είναι μία χώρα η οποία πρέπει να βγει από το ευρώ, μια χώρα η οποία έχει χάσει τα λογικά της, είναι μια χώρα η οποία ηττάται σε όλες τις μάχες της οικονομίας. Με υπερηφάνεια, σοβαρότητα ο Ελληνικός λαός καρτερικά και με υπομονή πέρασε τα πολύ δύσκολα και σήμερα με τη βοήθεια του Θεού βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του λαβύρινθου, στο τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής. Κανένας πια δε μιλάει για την έξοδο της Ελλάδας, όλοι μιλάνε για ένα παράδειγμα της Ελλάδας που θα γίνει παράδειγμα και για ολόκληρη την Ευρώπη, επιτυχίας παράδειγμα”.Έκκληση για ενότητα:“Ταυτόχρονα φίλες και φίλοι, ως Πρωθυπουργός είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι μια έγνοια έχω, την ενότητα. Να είμαστε ενωμένοι πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από πολιτικές δοξασίες, πέρα και πάνω από βραχύφθορες αντιλήψεις του σήμερα. Να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα σ´ αυτά τα νέα τα παιδιά, που ήρθαν να μεταλάβουν, να πάρουν τη δύναμη της Ορθοδοξίας για να μπορέσουν να γίνουν και εκείνα φορείς εξαιρετικών επιδόσεων όπως και οι γονείς τους για να τιμήσουν και εκείνα τα παιδιά την πατρίδα τους.Μόνο ενωμένοι, καρποφορεί το αύριο δυνατό και η Ιστορία δείχνει ότι όποτε πέσαμε στο άλλο άκρο της διχόνοιας ο τόπος διαλύθηκε και οι Έλληνες του εξωτερικού υπέστησαν και εκείνοι τις συνέπειες.
Θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι Ορθοδοξία για μας είναι δύναμη, είναι μνήμη, είναι ψυχή, είναι γλώσσα και πίστη και είναι μαζί μας συνεχώς. Μας δίνει δύναμη Και μας μαθαίνει συγχρόνως. Μπορεί να είσαι υπερήφανος, όχι αλαζόνας, μπορεί να είσαι ταπεινός όχι όμως δουλόφρων. Θα πρέπει στη ζωή σου να ξέρεις ότι όπως πολύ σωστά είπε ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας το Ευαγγέλιο του Θεού ότι δεν έχεις δικαίωμα τον άλλο να τον μισείς, δεν έχεις δικαίωμα να πιστεύεις στη βία, να είσαι ρατσιστής, δεν έχεις δικαίωμα να είσαι μισαλλόδοξος, δεν έχεις δικαίωμα να προωθείται την ακρότητα, γιατί τότε τους Ελληνες θα βρεις μπροστά σου, τους υγιείς τους Έλληνες, , αυτούς που πιστεύουν πραγματικά στην Ελλάδα, στον Ελληνισμό, όπως έγινε άλλωστε τις τελευταίες μέρες στην πατρίδα μας.
Γι’ αυτό απαιτείται ενότητα όλων αυτών που έχουν αυτές τις αρχές για τον τόπο μας και για το αύριο των παιδιών μας και να είμαστε και εμείς συνεπείς σ´ αυτά τα οποία ακούσαμε προηγουμένως από τον Σεβασμιώτατο.
Σπάνια έχω δει τόσα πολλά παιδιά να παρελαύνουν κυριολεκτικά για να μεταλάβουν μια τέτοια Κυριακή, παιδιά τα οποία ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν αυτά που εγώ μόλις είπα, αλλά παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με τη δύναμη της πατρίδας, του Ελληνισμού, της Εκκλησίας, των γονιών τους.
Για μένα σήμερα ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα και για τους φίλους και εκλεκτούς συνεργάτες μου με τους οποίους έχουμε έρθει από την Αθήνα ακριβώς για να προαγάγομε τα συμφέροντα της πατρίδας και να διαφημίσουμε με κάθε τρόπο τα προτερήματα του τόπου μας τα οποία αποτελούν και το εχέγγυο μιας μακροπρόθεσμης προόδου που έχει αρχίσει να ξεκινάει στην Ελλάδα μας.
Καλωσόρισμα από τον Αρχιεπίσκοπο ΔημήτριοςΣτο νόημα του σημερινού Ευαγγελίου αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, το οποίο, όπως είπε, μας καλεί να ξεπεράσουμε αυτόν τον κανόνα ισορροπίας και να κάνουμε το καλό ακόμα και εκεί που υπάρχει αντίθεση. Καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό είπε ότι έχει να αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.
Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν επίσης ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α, Χρήστος Παναγόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος Γιώργος Ηλιόπουλος, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Τον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψης επισήμανε ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Παύλος Παλεστίδης, ο οποίος καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό στη συνέχεια στη δεξίωση που παρατέθηκε στην Σαραντάκειο αίθουσα, όπου μαθητές παρουσίασαν ένα σύντομο πρόγραμμα με τραγούδια για τον πρωθυπουργό.
“Ειναι μεγάλη τιμή να έχουμε τον Πρωθυπουργό εδώ μαζί μας στον Άγιο Νικόλαο. Ο Άγιος Νικόλαος εδώ έχει μεγάλη ιστορία και είμαστε υπερήφανοι που διάλεξε την εκκλησία μας και την κοινότητας μας να έρθει να μας επισκεφθεί και του ευχόμαστε όλα τα καλά που μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα μας και εμείς εδώ στην Αμερική είμαστε μαζί του”, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Καρακώστας.“Είναι μεγάλη μας τιμή, με πολύ χαρά τον περιμένουμε. Νιώθουμε ότι έχουμε, ούτως ή άλλως η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει εδώ, αλλά σήμερα έχουμε και την Ελλάδα μαζί μας”, επισήμανε η διευθύντρια του Ημερήσιου Σχολείου “Βασίλειος Σπυρόπουλος”, Αθήνα Κρομμύδα.

Στο Ελληνικό προξενείο ο Αντώνης ΣαμαράςΈκκληση στους... επιχειρηματίες της Ομογένειας να... επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με εκπροσώπους της... ελληνικής κοινότητας στη... Νέα Υόρκη.“Η χώρα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από δύο κόμματα που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της, σας καλώ να έρθετε μόνοι σας και να δείτε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει”, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ευνοεί την χώρα μας κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις αφίξεις να πλησιάζουν στα 18.000.000.“Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο”, είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στο ότι αλλάζει στην Ελλάδα η κουλτούρα στην αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας, που δεν έχει σχέση με την επιφυλακτικότητα που υπήρχε παλαιότερα.“Από το red tape που υπήρχε στο παρελθόν εμείς στρώνουμε red carpet για τους επενδυτές” Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όπως ο... επενδυτικός νόμος αλλά και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που από τη μία προσφέρουν κίνητρα και από την άλλη αίρουν πολλά εμπόδια και αγκυλώσεις που υπήρχαν στο παρελθόν.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι το... γραφείο του είναι ανοικτό και δέχεται εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο όπως έγινε πρόσφατα με τον επικεφαλής της ΙΒΜ στο πλαίσιο της υποβοήθησης της καινοτομίας.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε όμως ότι υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Επανέλαβε ότι η δική του πρόθεση είναι να καθιερωθεί flat rate tax στο 15% αλλά οι συνθήκες προς το παρόν δεν το επιτρέπουν.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι σύντομα θα υπάρξει νέος νόμος για την φορολόγηση των ακινήτων που να ευνοεί την αγορά και να αναθερμάνει την οικοδομή που αποτελεί βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Τέλος είπε ότι είναι σημαντικό ότι η χώρα θα πετύχει ...πρωτογενές πλεόνασμα από το οποίο το... 70% θα δοθεί για την ενίσχυση των πλέον.... αδύναμων πολιτών.

Σας ευχαριστώ
Keywords
ηπα, υποθεση, σαμαρας, χρυση αυγη, εκλογες ηπα, ηπα, επηρεάζει, υποθεση, για μας, σας ευχαριστώ, βενιζελος, συλληψεις, τίθενται, ελλαδα, νέα, μνήμη, αθηνα, red, ιβμ, tax, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κομματα, οικονομικη κριση, μνήμη, ηγεσια, ιβμ, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, τραγουδια, ωρα, αγορα, αμερικη, άφιξη, αφιξεις, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γλωσσα, γονεις, δυναμη, δυνατοτητα, δειτε, δικη, δειχνει, δοθει, εγινε, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, ελπιδα, ερθετε, ευαγγελιο, ευρωπη, ζωη, η δικη, υπηρχαν, υπομονη, υφυπουργος, θεια λειτουργια, ιστορικο, κυβερνηση, λειτουργια, ματι, νεα υορκη, νοημα, ξενοδοχειο, ορθοδοξια, παιδια, πιστη, πρωι, ψυχη, συνεχεια, συντομα, τιμη, τίθενται, υγιεις, φορα, χρηστος, χαρα, ωρες, δαφνες, δικαιωμα, εμφαση, φιλοι, για μας, χωρα, ιδιαιτερα, καρδια, κυριακη, μπροστα, παυλος, ποδια, red, σημαια, tax, θεια
Τυχαία Θέματα