Συναντηση μερκελ - καμερον...

19:46 10/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Την έναρξη ενός γερμανοβρετανικού προγράμματος συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά γρήγορου διαδικτύου «πέμπτης γενιάς», ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον...
κατά την επίσκεψή του στην Διεθνή Εκθεση "Cebit" στο Ανόβερο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τον υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες στην έκθεση, που φέτος συμπλήρωσε 28 χρόνια λειτουργίας.

Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός
Ντέιβιντ Κάμερον με αφορμή τη σημαντική έκθεση στον χώρο της τεχνολογίας, υπογράμμισαν από κοινού τη σημασία της προώθησης άμεσων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στον χώρο του διαδικτύου και των τηλεπικοινωνιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στον απόηχο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων των αμερικανικών αλλά και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο εντατικών συνομιλιών με τους Αμερικανούς ομολόγους μας», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην εναρκτήρια ομιλία της. Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ενώ τόνισε την ανάγκη κοινών δράσεων με τη Γερμανία στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας.

Ερευνητικοί εταίροι του προγράμματος αυτού αναμένεται να είναι το Τεχνικό Πανεπιστήμιο τη Δρέσδης και τα βρετανικά King’s College και University of Surrey.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης κι έτσι θα ήθελα σε αυτή η Βρετανία και η Γερμανία να είναι πρωτοπόροι», τόνισε χαρακτηριστικά ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση της έρευνας στον τομέα των τεχνολογιών με κονδύλια, ύψους 88 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα