Συναντηση γαλλου υπεξ με τον οικονομικο πατριαρχη

Ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, επισκέφθηκε σήμερα – Πέμπτη, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία. Ο Γάλλος υπουργός συνοδεύονταν από τον Γάλλο πρέσβη... στην Άγκυρα και στη συζήτηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση των χριστιανικών μειονοτήτων στην Εγγύς και την Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα στο Φανάρι, αναφέρεται πως ο Πατριάρχης ενημέρωσε τον υπουργό
για τα αποτελέσματα της Σύναξης των προκαθημένων Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Εκκλησίας Κύπρου, που έγινε πρόσφατα στο Φανάρι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε συναντηθεί το 2007 στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό, όταν ο κ. Ζιπέ ήταν υπουργός Οικολογίας, και τον περασμένο Απρίλιο, πάλι στο Παρίσι, όταν ο Γάλλος υπουργός είχε την σημερινή του θέση.
Τις επόμενες μέρες, ο κ. Ζιπέ, κατά τη διήμερη επίσκεψή του, θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, οι οποίες θα επικεντρωθούν στο συριακό ζήτημα, αλλά και σε περιφερειακά θέματα. Επιπλέον, ο Αλέν Ζιπέ θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς. Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Γάλλος υπουργός θα ταξιδεύσει στη Μέση Ανατολή.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών την 1η Δεκεμβρίου προκειμένου να συντονιστούν οι πιέσεις στη Συρία. Όπως ανέφερε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον "ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο για τον τερματισμό της βίας στη Συρία". Ο στόχος είναι να "συντονίσουμε περισσότερο τις ενέργειές μας με τον Αραβικό Σύνδεσμο" πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα