Συγκρουση νδ - συριζα για την τρομοκρατια...

23:39 14/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Το θέμα της τρομοκρατίας και η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού κυριάρχησε σε συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης...
της Βουλής με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για επιλεκτική καταδίκη της βίας.

Η αρχή έγινε με τον κ. Σταύρο Κοντονή (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος μίλησε για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στην απόδραση Ξηρού, την κατηγόρησε ότι ασκεί τρομοκρατία σε δικηγόρους και μάρτυρες και δήλωσε ότι για το κόμμα του είναι ιστορικά
καταδικαστέα η τρομοκρατία.

Από την άλλη η κυρία Κατερίνα Παπακώστα (ΝΔ) έκανε λόγο για θολό τοπίο σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί μέσω της εφημερίδας «Αυγή» να τη νομιμοποιεί, με επίφαση το Σύνταγμα.

Αναλυτικά, ο κ. Κοντονής είπε: «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να λειτουργεί το κράτος δικαίου και όχι το κράτος έκτακτης ανάγκης» καταγγέλλοντας την επίθεση που δέχθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Ξηρού, τονίζοντας ότι θα πρέπει να κριθεί για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του και όχι για την υπεράσπιση ενός πολίτη που εγκαλείται. «Είναι βόμβα στα θεμέλια της δικονομίας να συκοφαντείτε συνηγόρους και μάρτυρες υπεράσπισης. Ακυρώνει το σύστημα δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες. Ασκεί αυτήν τη στιγμή τρομοκρατία κατά δικηγόρων και μαρτύρων. Αυθαιρετείτε πολιτικά υπό το κράτος της κατάρρευσής σας. Είναι ένας κακός κατήφορος αυτός για τον ευρωπαϊκό και νομικό πολιτισμό μας που πρέπει να σταματήσει», υποστήριξε ο κ. Κοντονής.

«Εμφανίζεται επιλεκτική καταδίκη της βίας από το κόμμα σας. Δεν την καταδικάζετε πάντα. Το κράτος δικαίου δεν είναι μόνο για να το επικαλούμαστε αλλά και για να υπερασπιζόμαστε τις δομές του» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θυσίασε βουλευτή του αντί να απονομιμοποιήσει τα φαινόμενα «Ιακωβίνων» της εγχώριας τρομοκρατίας. Και ο Λένιν και ο Γκεβάρα αποκηρύσσουν την ατομική τρομοκρατία. Επιχειρείτε να νομιμοποιήσετε και να ιδεολογικοποιήσετε πολιτικά την τρομοκρατία», αντέτεινε η κ. Παπακώστα.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του κ. Κοντονή που απάντησε πως «είναι γελοία τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ» και συμπλήρωσε «Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε απερίφραστα τα προϊόντα βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται; Γιατί για εμάς η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα ιστορικά… Όταν προσβάλλονται κόμματα κατά σκαιότατο τρόπο, καθήκον του προεδρείου είναι επίσης να επαναφέρει στην τάξη αυτούς που απαράδεκτα μιλάνε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τελειώνει αυτή η ιστορία. Αρκετά γελάσαμε». Ενώ η κυρία Παπακωστα ανταπάντησε «στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδυθεί τελευταία, σε λεκτική κακοποίηση αντιπάλων τους με τρόπο ανοίκειο σε μια προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει… Είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ότι γελάσαμε αρκετά με αυτή την ιστορία. Δεν γελούν όμως καθόλου τα θύματα της 17Ν από τις επιθέσεις που δέχτηκαν από την τρομοκρατία. Ο καθένας εδώ μέσα οφείλει να μην εμπλέκει τα νομοθετήματα με τις τρομοκρατικές πράξεις… Το περιεχόμενο της πολιτικής των κομμάτων πρέπει να είναι καθαρό. Είναι κοινό μυστικό ότι δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν σε κομουνιστική τάση πιστεύουν στην απαλλοτρίωση των τραπεζών. Αυτές οι απόψεις χαιρετίστηκαν και από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Λαφαζάνη. Δεν είναι δυνατό να λοιδορούνται και να προπηλακίζονται λεκτικά οι αντίπαλοι των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν και την απαίτηση να μην κατηγορούνται ότι είναι θολό το πεδίο της πολιτικής τους. Όταν ήρθε η ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και να τοποθετηθεί για την τρομοκρατία, μέσω της "Αυγής" να νομιμοποιεί την τρομοκρατία με την επίφαση του Συντάγματος».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα