Συγκεντρωση αλληλεγγυης στους τουρκους διαδηλωτες εξω απο το ευρωπαικο κοινοβουλιο...

14:44 7/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που η Τουρκία φλέγεται, με τις πορείες διαμαρτυρίας να διοργανώνονται από άκρη σε άκρη και τους διαδηλωτές να δείχνουν πως δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τα όπλα σύντομα, στην πλατεία έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τέταρτη...
συνεχή ημέρα πραγματοποιείται μια διαφορετική συγκέντρωση.
Στην Πλας Ντε Λουξεμπούργκ, με το άγαλμα του Τζον Κόκεριλ να δεσπόζει, οι Τούρκοι πολίτες δίνουν ραντεβού κάθε απόγευμα για να εκφράσουν ηχηρά τη συμπαράστασή τους στους «επαναστάτες των δέντρων».
Σε αυτές
τις συγκεντρώσεις, ωστόσο, δεν ακούγονται μόνο συνθήματα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν ανεμίζουν μόνο πανό με προσβλητικά σκίτσα του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά στο γρασίδι κοιμούνται μωρά, στην πλατεία τρέχουν παιδιά, ενώ οι μαμάδες τους χειροκροτούν μόλις ακούνε τον ομιλητή να μιλάει για δικτατορία.
Μια αίσθηση ιδιότυπης γιορτής αποπνέει με τους νέους Τούρκους να κρατούν πλακάτ που τάσσονται κατά των τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι απέκρυψαν τα βίαια επεισόδια, επιλέγοντας να προβάλουν ντοκιμαντέρ για πιγκουΐνους…
Τραγούδια, χοροί, γυναίκες να χτυπούν ταψιά, που προφανώς αντικαθιστούν τις κατσαρόλες, οι οποίες πρωταγωνίστησαν στις συγκεντρώσεις της Κωνσταντινούπολης, όλα συντελούν σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα για τους πολίτες των Βρυξελλών και δη τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η έκπληξη ήταν ακόμα πιο μεγάλη για ομάδα ανδρών που έφεραν τσάντες με τα αστέρια της ΕΕ. Με την έξοδό τους από το Κοινοβούλιο και μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους διαδηλωτές, όλη η συγκέντρωση ήταν σαν να απέκτησε ξαφνικά στόχο.
Τα συνθήματα πλέον απευθύνονταν σε εκείνους, ενώ το «σώμα» των παρευρισκομένων στην Πλας Ντε Λουξεμπούργκ είχε στραφεί αποκλειστικά στους άνδρες αυτούς, οι οποίοι παρατηρούσαν αμήχανα και λίγο φοβισμένα τα όσα διαδραματίζονταν.
Την ίδια ώρα, τουρίστες φωτογράφιζαν τον «μονόλογο» των Τούρκων προς τα μέλη του Κοινοβουλίου, ενώ πολίτες που τους προσέλκυσε η ανατολίτικη μουσική που διαχεόταν στην πλατεία εξαντλούσαν την περιέργειά τους προσπαθώντας να καταλάβουν τι συνέβαινε.
Όλα αυτά, σε ένα κλίμα ζωντανό, απόλυτα ειρηνικό και με μια νότα αγνότητας χάρη στα μικρά παιδιά που μαθαίνουν από τώρα τι σημαίνει «διεκδικώ τα δικαιώματά μου».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα