Στον ανακριτη ο μιχαλης μιχαηλιδης για τα εξοπλιστικα...

14:31 2/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Στον ανακριτή για θέματα διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή αναμένεται να οδηγηθεί ο γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Μιχάλης Μιχαηλίδης,...
ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρονται να δόθηκαν για την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα
με το κατηγορητήριο, η μεταφορά χρημάτων γινόταν μέσω υπεράκτιας εταιρείας σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη στον οποίο, συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ανακριτικών Αρχών, η εταιρεία φέρεται να λάμβανε εμβάσματα εκατομμυρίων από το Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ιδιοκτήτη της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, διά του συνηγόρου του Χρήστου Στάθη αρνείται την κατηγορία και τονίζει πως τα χρήματα που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό του εντολέα του, περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια και φαίνεται να προέρχονται από τον Αλ Σαγιάντ Φουάντ, αλλά και ανεκτέλεστες επιταγές ύψους άνω των 7 εκατ. δολαρίων, που συνυπολογίζονται από τους ανακριτές, αποτελούν πληρωμές από νόμιμες δραστηριότητες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα