Δικαστική πηγή στο «Π»: «Ζούμε ένα μεγάλο φιάσκο»

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Παγωμάρα στην κυβέρνηση αλλά και αντιδράσεις από νομικούς και δικαστικούς κύκλους με τους οποίους συνομίλησε το «Π», επέσυρε η απόφαση του ανακριτή να αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους τρεις βουλευτές της Χ.Α.

Ξεκινώντας από τους δικαστικούς κύκλους το «Π» επικοινώνησε με κορυφαίο εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος σημείωσε πως με κατηγορίες σαν αυτές που περιγράφονται τις προηγούμενες μέρες η απόφαση που ελήφθη ήταν έκπληξη. Χρησιμοποίησε δε την λέξη «φιάσκο» για να περιγράψει την όλη διαδικασία όπως εξελίχθηκε.

Την ίδια ώρα, η ίδια δικαστική

πηγή έλεγε πως οι περιοριστικοί όροι είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να επεβλήθη εκτός εάν η υπόθεση δεν ήταν δεμένη από την αρχή όπως την περιέγραφαν δικαστικοί και πολιτικοί κύκλοι.

Από την άλλη κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης με τον οποίο επικοινώνησε το «Π» έλεγε πώς «από την αρχή υποστήριζα έναν βουλευτή δεν τον συλλαμβάνεις εάν δεν έχεις πλήρως στοιχειοθετημένο κατηγορητήριο εναντίον του. Γι΄αυτό και από την Παρασκευή που διάβασε για την προοπτική συλλήψεως στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» έλεγα στους συνεργάτες μου να αντιδρούν κουμπωμένα».

Άλλοι πολιτικοί κύκλοι κάνουν λόγο για «επικοινωνιακό Βατερλό», γιατί τονίζουν πως ακόμα και αν η προφυλάκιση της Χ.Α αναβλήθηκε γιατί έτσι επέτασσε η δικονομία, τόσο η τοποθέτηση του πρωθυπουργού από την άλλη άκρη του Ατλαντικού όσο και το γενικότερο κλίμα που είχε διαμορφωθεί, έδειχνε πως η υπόθεση είχε επαρκώς στοιχειοθετηθεί, κάτι που δεν φάνηκε από τις εξελίξεις.

Νομικοί κύκλοι τώρα που κινούνται κοντά στους Χρυσαυγίτες έλεγαν στο «Π» πως τώρα η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί δικαστικά εναντίον όλων. Σημειώνοντας πως εκτιμούν ότι τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο Παππάς θα αφεθούν ελεύθεροι. Αυτό πάντως διχάζει τις απόψεις διότι άλλοι νομικοί λένε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και η Χ.Α αντιμετωπίζεται ως τέτοια λογικά πρέπει να προφυλακιστεί.

Είτε γίνει αυτό πάντως είτε όχι, οι Χρυσαυγίτες και οι συνήγοροι τους απειλούν θερμό προσεχές διάστημα την δημόσια ζωή του τόπου.

The post Δικαστική πηγή στο «Π»: «Ζούμε ένα μεγάλο φιάσκο» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα