Στοχος η συμφωνια εντος εννεα μηνων...

17:16 31/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Με στόχο να συνάψουν τελική και ολοκληρωμένη ειρηνευτική συμφωνία εντός των επόμενων εννέα μηνών θα κινηθούν στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις οι ισραηλινοί και παλαιστίνιοι διαπραγματευτές, δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι...

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των δύο πλευρών είτε στο Ισραήλ είτε στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Αυτή, σημείωσε
ο κ. Κέρι, θα είναι η επίσημη έναρξη των συνομιλιών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, «όλα τα ζητήματα» που αφορούν τις σχέσεις των δύο πλευρών θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Βρίσκονται στο τραπέζι με έναν και μόνο στόχο: μια προοπτική λήξης της μεταξύ τους διαμάχης, το τέλος κάθε διεκδίκησης του ενός προς τον άλλο».
Ο κ. Κέρι σημείωσε ότι οι δύο πλευρές δεσμεύονται σε «σταθερές, συνεχείς και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τα βασικά ζητήματα που τις χωρίζουν».
Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από δύο ημέρες συνομιλιών Ισραηλινών – Παλαιστινίων στην Ουάσιγκτον, τρία χρόνια μετά το αδιέξοδο στην ειρηνευτική προσπάθεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα