ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ

21:36 17/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ επισκέπτεται, αύριο, το Βελιγράδι, όπου θα αρχίσει συνομιλίες με τη σερβική κυβέρνηση για την έγκριση νέου δανείου. Η προηγούμενη συμφωνία, που συνήφθη το Μάρτιο του 2009 και έληξε στις 15 Απριλίου του τρέχοντος έτους, προέβλεπε...

την παροχή τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Η σερβική κυβέρνηση, ωστόσο, εκταμίευσε μόνο το μισό από το συνολικό ποσό, διότι δεν υπήρξε ανάγκη για περαιτέρω δανειοδότηση.

Η νέα
συμφωνία, όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Μίρκο Τσβέτκοβιτς, "θα συναφθεί επίσης για προληπτικούς λόγους, αφού οι τρέχουσες ανάγκες καλύπτονται από τα έσοδα του κράτους".

Ο κ. Τσβέτκοβιτς, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που οργάνωσαν οι ξένοι επενδυτές στη Σερβία, ανέφερε ότι η σερβική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από τα χρήματα του ΔΝΤ, αλλά από τις συμβουλές και τις συστάσεις του οργανισμού αυτού σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας επισήμανε ότι το 2011 το ΑΕΠ θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 3%, ενώ οι εξαγωγές το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το 2010.

Σημείωσε δε ότι από το Μάρτιο καταγράφονται θετικά πρόσημα στην απασχόληση και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται σημαντική μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Τσβέτκοβιτς ανέφερε ακόμη ότι όλοι οι οικονομικοί δείκτες μαρτυρούν ότι η χώρα εξέρχεται από την κρίση και εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα φορολογικά μέτρα, που θα επιβαρύνουν τους πολίτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα