Στο ριαντ ο ομπαμα για το θανατο του βασιλια αμπνταλα...

16:30 24/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Μία ημέρα μετά το θάνατο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ, ...
στο Ριάντ αναμένονται δεκάδες αρχηγών κρατών και αξιωματούχων.

Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται αύριο το πρωί στην Ινδία και ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ταζ Μαχάλ, την Τρίτη, προκειμένου να μεταβεί στο Ριάντ και να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον αδελφό του εκλιπόντος και νέο βασιλιά Σαλμάν.

Στην πρωτεύουσα
της Σαουδικής Αραβίας αναμένονται μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας και ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται επίσης να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ και αρχηγοί κρατών του Περσικού Κόλπου παρέστησαν χθες στην κηδεία του Αμπντάλα.
Λίγες ώρες μετά την ενθρόνιση του Σαλμάν, εκατοντάδες Σαουδάραβες πήγαν να δηλώσουν «υπακοή και πίστη» στον νέο μονάρχη και στον πρίγκιπα διάδοχο Μουκρίν σε ένα από τα Ανάκτορα του Ριάντ, όπως θέλει η παράδοση.

Στην πρώτη ομιλία του ο βασιλιάς Σαλμάν, που είναι 79 ετών και έχει προβλήματα υγείας, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στο υπερσυντηρητικό σουνιτικό βασίλειο του Περσικού Κόλπου, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μεγάλη δύναμη στη Μέση Ανατολής και η κοιτίδα του Ισλάμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα