''η τριτη εντολη πρεπει να μεινει στη δημοκρατια''...

16:16 24/1/2015 - Πηγή: Fimotro
«Δεν είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε...
τη χώρα» επισήμανε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης στην τελευταία συγκέντρωση του Ποταμιού στο Acro της Ιεράς Οδού ενώ πρόσθεσε πως πρέπει «Να σκεφθούν καλά οι κεντρώοι – οι σοσιαλδημοκράτες – οι αριστεροί – οι φιλελεύθεροι ότι η τρίτη εντολή πρέπει να μείνει στην δημοκρατία. Η τρίτη δύναμη πρέπει αν είναι δύναμη αλλαγής και ευρωπαϊκής πορείας».

Απαντώντας σε ερωτήματα για το αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ
σημείωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αυτοδυναμία για να συγκρουσθεί εμείς ζητάμε εντολή για να διαπραγματευθούμε».

«Η χώρα για να καταφέρει να επιλύσει τις εκκρεμότητες με τους συμμάχους της, θέλει μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία του 51%. Και αυτό θα επιδιώξουμε» επανέλαβε ενώ πρόσθεσε πως «Υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι δεν πρέπει να συμμαχήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ώστε να τον αφήσουμε να εκτεθεί. Τέτοια καιροσκοπικά παιχνίδια εμείς δεν παίζουμε. Θα κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε, για να βοηθήσουμε τη χώρα να σταθεί στα πόδια της».

Υποστήριξε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα λάβε το Ποτάμι «τόσο πιο αποτελεσματικά θα βοηθήσουμε τη χώρα μας. Άλλα πράγματα θα καταφέρουμε αν ο λαός μας δώσει 7% και άλλα αν μας δώσει 14%. Δεν θέλουμε να τακτοποιήσουμε τους φίλους, τους κουμπάρους και τώρα τα συντρόφια. Θέλουμε μια ανοικτή κοινωνία, που παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Απαιτούμε άμεσες, καθαρές διαδικασίες, που θα φέρουν άξιους ανθρώπους σε θέσεις αιχμής».

Είπε πως «η χώρα δεν έχει χρόνο. Όλα τα σημαντικά θα συμβούν το 2015, τη χρονιά που η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες οικονομικές υποχρεώσεις. Από το 2016 και μετά οι υποχρεώσεις θα μειωθούν στο 1/3.Εμείς πιστεύουμε στο σήμερα και δεν θέλουμε την τέταρτη θέση, όχι επειδή είμαστε ψωνισμένοι, αλλά επειδή αλλιώτικα δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε το ρόλο που θέλει αυτή τη στιγμή η κοινωνία να παίξουμε. Η χώρα πρέπει να κάνει είκοσι βήματα και τα δεκαπέντε πρώτα από αυτά δεν είναι ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, είναι βήματα προς τα μπρος. Είναι βήματα λογικής, εκσυγχρονισμού, ισονομίας και μεταρρύθμισης. Ας κάνουμε πρώτα τα δεκαπέντε αυτά βήματα που επείγουν, τώρα που είναι η χώρα στο χείλος του γκρεμού, και στο δέκατο έκτο μπορούμε να συζητήσουμε αν πρέπει να πάμε λίγο πιο αριστερά ή δεξιά».

Σε ερωτήσεις πολιτών για το ποιο είναι το πολιτικό στίγμα του κόμματός του είπε «λένε ότι είμαστε «απολιτίκ» εννοώντας ότι δεν έχουμε κομματικούς στρατούς και ότι δεν πολιτευόμαστε με τον παλιό τρόπο. Και φυσικά δεν θέλουμε να μοιάσουμε με το παλιό πολιτικό σύστημα, προτιμάμε να μας αποκαλούν «απολιτίκ» και να παραμείνουμε ένα κίνημα με προτάσεις, με λύσεις, με εθελοντές, με ανοιχτές διαδικασίες, γιατί αυτή είναι η αληθινή και η νέα πολιτική που πρεσβεύει το Ποτάμι. Τι είναι πολιτική; Αν πολιτικός είναι ο κομματικός υπάλληλος που δεν έχει επάγγελμα και περνά όλη του τη ζωή σε κομματικά όργανα, ναι εμείς είμαστε απολίτικοι. Αν πολιτικός είναι ο φοιτητοπατέρας, ο εργατοπατέρας και ο μεγαλοσυνδικαλιστής, ναι στο Ποτάμι είμαστε απολίτικοι. Αν πολιτικός είναι αυτός που δεν έχει ένσημα, ναι στο Ποτάμι είμαστε απολίτικοι».

Δεσμεύτηκε πως θα συγκρουστεί «με τα κόμματα του πελατειακού τόξου. Με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα που διαφωνούν σε όλα και παράλληλα συμφωνούν στο να παίρνουν χρήματα από το κράτος, είτε υπό μορφής επιχορηγήσεων, είτε μέσω δανείων, είτε μέσω δωρεάν διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου. Υπάρχει μια κοινωνία σε απόγνωση και παράλληλα υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα με εξασφαλισμένα προνόμια. Αυτά τα προνόμια το Ποτάμι δεν τα θέλει και στη νέα Βουλή η πρόταση μας θα είναι να κοπούν στη μέση».
Keywords
Τυχαία Θέματα