Στο κοινοβουλιο στο κουβειτ εισηλθαν οι φιλελευθεροι...

20:39 28/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Η σιιτική μειοψηφία στο Κουβέιτ απώλεσε περισσότερες από τις μισές έδρες στο Κοινοβούλιο, κάποιες από τις οποίες καρπώθηκαν οι φιλελεύθεροι,... στις δεύτερες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα σε μόλις οκτώ μήνες. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι υποψήφιοι της μειονότητας συγκέντρωσαν μόλις οκτώ από τις 50 έδρες, που αριθμεί το κοινοβούλιο. Στις περασμένες εκλογές του Δεκεμβρίου, οι σιίτες, που αντιπροσωπεύουν
το 30% του πληθυσμού της χώρας, είχαν κερδίσει τον αριθμό - ρεκόρ των 17 εδρών.
Οι φιλελεύθεροι, που στο προηγούμενο κοινοβούλιο δεν είχαν κατακτήσει καμία έδρα, στη χθεσινή αναμέτρηση κέρδισαν τουλάχιστον τρεις. Επιπλέον, οι σουνίτες ισλαμιστές ενίσχυσαν την κοινοβουλευτική επιρροή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των εδρών τους από πέντε στις επτά.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, η προσέλευση στις κάλπες ήταν αυξημένη, με το 52,2% των ψηφοφόρων να έχουν προσέλθει στα εκλογικά τμήματα, έναντι μόλις 40% στην εκλογική αναμέτρηση του Δεκεμβρίου - που αποτέλεσε ιστορικό υψηλό αποχής. Η αύξηση της προσέλευσης στις εκλογές αυτές εξηγείται εν μέρει από τη συμμετοχή των φυλών, οι οποίες είχαν μποϋκοτάρει την προηγούμενη αναμέτρηση.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα