''προπομπος νεων μετρων οι δηλωσεις στουρναρα''...

19:36 28/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Προετοιμασία νέων μνημονιακών μέτρων χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικο φύλλο περί δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόικα το Σεπτέμβριο...

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι, «ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά
ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους», ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος «για αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας που εξοντώνει την κοινωνία και την οικονομία».
Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, είναι «να μην της βάλει κακό βαθμό η τρόικα στις μνημονιακές της εξετάσεις», την ίδια στιγμή που «η επικοινωνιακή της προπαγάνδα περί δήθεν ανάπτυξης πέφτει στο κενό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακόμη λόγο για ισοπέδωση του δημόσιου τομέα με Προεδρικά Διατάγματα, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποιήσεις.
Τέλος, σημειώνει πως «η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί προϋπόθεση για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, την προστασία της δημοκρατίας και την έξοδο από την κρίση, με όρθια την κοινωνία».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα