Στο ιρακ το πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο του ιρανου υπεξ...

23:36 8/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Για το Ιράκ αναχώρησε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, στο πρώτο του ταξίδι αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.
«Το ταξίδι αυτό στόχο ...
έχει να συμβάλει στην προσέγγιση των απόψεών μας πάνω σε διμερή και περιφερειακά ζητήματα», δήλωσε ο κ. Ζαρίφ προν από την αναχώρησή του για τη Βαγδάτη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ιρακινό ομόλογό του Χοσιάρ Ζεμπάρι και τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι.
Το Ιράν και το Ιράκ «μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες όσον αφορά τη νέα
σύρραξη που έχει αρχίσει να δημιουργείται στην περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως η Τεχεράνη «είναι περισσότερο ανήσυχη» από τις άλλες χώρες της περιοχής για την εξέλιξη «των προετοιμασιών για έναν πόλεμο στη γειτονιά μας».
Υποστήριξε ακόμη πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι όσο ποτέ άλλοτε απομονωμένος μιας και απέτυχε στην πρόσφατη σύνοδο της Ομάδας G20 να πείσει τις άλλες παγκόσμιες δυνάμεις να συμμετέχουν σε μία στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού.
«Αυτό αποδεικνύει πως οι ΗΠΑ και η ομάδα χωρών που τάσσεται υπέρ του πολέμου είναι αντιμέτωπες με απομόνωση για τη βούλησή τους να χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο και τα παράνομα μέσα για να προωθήσουν την εξωτερική τους πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Ζαρίφ, η χώρα του οποίου είναι στενή σύμμαχος του Μπασάρ αλ Άσαντ και αμφισβητεί τις κατηγορίες εναντίον του ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε επίθεση κοντά στη Δαμασκό.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα