''στο ccc/c oi aξιολογησεις των alpha bank, τραπεζα πειραιωσ''...

00:27 18/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Στο CCC/C με αρνητικές προοπτικές επιβεβαιώνει τις αξιολόγησης των Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς η Standard & Poor's. Ο οίκος εκτιμά ότι...
τα κεφάλαια που θα αντλήσουν οι δύο τράπεζες ενδεχομένως δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αναμενόμενες ζημιές από τα κόκκινα δάνεια.

Για την Alpha Bank,
η S&P σημειώνει ότι τα 1,2 δισ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου δεν αποτελούν ένα επαρκές “μαξιλάρι” έναντι των μεγάλων ζημιών από δάνεια που αναμένονται κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τράπεζα θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια για να ανεβάσει το core tier 1 της στο 8% στα τέλη του 2015. Κεφάλαια τα οποία, σημειώνουν, το ΤΧΣ εμφανίζεται πρόθυμο και ικανό να παράσχει.
Στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, η S&P σημειώνει ότι τα 1,75 δισ. ευρώ που στοχεύει να αντλήσει η τράπεζα δεν αποτελούν ένα επαρκές μαξιλάρι απέναντι στις αναμενόμενες ζημιές από τα δάνεια. Και σε αυτή την περίπτωση, ο οίκος θεωρεί ότι το ΤΧΣ είναι πρόθυμο και ικανό να παράσχει επαρκή κεφάλαια.
Η S&P εκτιμά ότι τόσο η Alpha Bank όσο και η Τρ. Πειραιώς θα υποστούν σημαντικές πρόσθετες ζημιές από τα δάνεια, που θα επηρεάσουν τη λειτουργική κερδοφορία τους το 2014 και το 2015.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα