Συνενωση δικηγορικων δυναμεων ζητα ο β. αλεξανδρης...

23:43 17/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Τη συνένωση των δυνάμεων με σκοπό την αναζήτηση λύσεων στα δικηγορικά προβλήματα που ταλανίζουν τον δικηγορικό κόσμο ζήτησε ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής...
κατά την σημερινή τελετή παράδοσης και παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ.

Ο κ. Αλεξανδρής αναφερόμενος στα προβλήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο, τόνισε ότι θα σηκώσει ακανθώδες στεφάνη και προσέθεσε ότι είναι εποχή σύγκληση των δυνάμεων,
κάτι που απαιτεί όλοι να έχουν ενεργό ρόλο και δράση στην πράξη και όχι στην θεωρία.

Επισήμανε ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και θα γίνει προσπάθεια να καταργηθεί ο ΦΠΑ στους δικηγόρους.

Επίσης, ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής ότι στο Σύλλογο θα συγκροτηθούν ομάδες και επιτροπές εργασίας οι οποίες θα ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα συνταγματικότητας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και παράλληλα θα συσταθεί Κέντρο Εξυπηρέτησης Δικηγόρων.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, αφού συνεχάρη τον κ. Αλεξανδρή για την εκλογή του ανέφερε ότι η μεγάλη εκλογική του επιτυχία έχει και το ανάλογο φορτίο, το οποίο καλείται να σηκώσει ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ.

Ο κ. Αδαμόπουλος επισήμανε ότι η οικονομική κρίση δημιούργησε και δημιουργεί ποικίλα προβλήματα στον δικηγορικό πληθυσμό. Τέλος, ο απερχόμενος πρόεδρος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο έργο του κατά την διάρκεια της τριετούς θητείας του.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η Γενική Επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Ελένη Διακομανώλη, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Δικαστικών Ενώσεων, κ.λπ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα