Στις 2-3/12 το συνεδριο ''η ωρα της ελληνικης οικονομιασ''...

Τα αποτελέσματα πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα έρευνας του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου,...
σχετικά με τη δραστηριότητα των κυβερνήσεων την περίοδο Νοεμβρίου 2010 - Νοεμβρίου 2013 καθώς και το μεταρρυθμιστικό τους έργο, θα παρουσιαστούν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στο 24ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας». Εντυπωσιακά είναι, σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα για τη δραστηριότητα των κυβερνήσεων κατά τη περίοδο Νοεμβρίου 2010 – Νοεμβρίου 2013 καθώς και για το μεταρρυθμιστικό τους έργο.
Το φετινό συνέδριο εστιάζει τις εργασίες του σε φλέγοντα ζητήματα, όπως οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ για πρώτη φορά θα συζητηθεί το πλαίσιο και τα οφέλη από την επικείμενη διατλαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και επενδύσεων και οι εν γένει εξελίξεις σχετικά με τη Συμφωνία Ευρώπης-ΗΠΑ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Paul B. Kazarian, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Japonica Partners, ο οποίος θα παρουσιάσει την εκτίμηση του fund για τις επενδυτικές δυνατότητες της Ελλάδας αλλά και το ενδιαφέρον του για την ελληνική αγορά.
Η Japonica Partners έχει ζητήσει την ανάληψη δράσης από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον προκειμένου να ξεπεραστεί η «οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική» η οποία δεν επιτρέπει την αξιολόγηση Α+ που αξίζει στην Ελλάδα.
Στο συνέδριο θα καταθέσουν, εξάλλου, τις απόψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως κάθε χρόνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα