''αθλια μεθοδευση πισω απο τη χθεσινη ψηφοφορια''...

Για «άθλια μεθόδευση» της χθεσινής ονομαστικής ψηφοφορίας των πέντε άρθρων της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας «στη συσκευασία του ενός» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιος,...
με υπόμνημα που κατέθεσε προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Στο υπόμνημά του, ο κ. Συρμαλένιος επισημαίνει ιδιαίτερα «τη σκοπιμότητα του ΠΑΣΟΚ για τη μεθόδευση της ψηφοφορίας», στόχος της οποίας, όπως καταγγέλλει
ήταν η «παραποίηση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το διοικητικό διαχωρισμό των νοσοκομείων της νησιωτικής Ελλάδας και τα κίνητρα υπηρέτησης των επικουρικών γιατρών στα νησιά».
Ο βουλευτής επικαλείται συγκεκριμένα δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγα, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι το μόνο στο οποίο αποσκοπούσε η «μεθόδευση» της ψηφοφορίας «ήταν η εμφάνιση προς τις τοπικές κοινωνίες, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε και δεν αγωνίστηκε για το διαχωρισμό των νησιωτικών νοσοκομείων, ούτε για την ενίσχυση των κινήτρων για την υπηρέτηση των επικουρικών γιατρών στα νησιά, αφού γνωρίζοντας την αρνητική μας θέση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με την ενιαία ψηφοφορία θα μας εκβίαζαν υποχρεωτικά να ψηφίσουμε ‘όχι’, συμπαρασύροντας σε αυτή τη θέση και τα λοιπά εκτός φαρμάκων άρθρα της τροπολογίας».
Ο κ. Συρμαλένιος κάνει λόγο για «εκφυλισμό» της νόμιμης κοινοβουλευτικής διαδικασίας και για «τερατώδεις παραβιάσεις της κοινοβουλευτικής λειτουργίας» και ζητεί από τον κ. Μεϊμαράκη η διαδικασία αυτή «να είναι η τελευταία μελανή σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα