Στην τελικη ευθεια η συμφωνια με την τροϊκα

18:44 7/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Η κυβέρνηση καταρτίζει κείμενο συμφωνίας επί των μέτρων λιτότητας που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση για την οικονομική σωτηρία της χώρας. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί, το κείμενο θα υποβληθεί...
προς έγκριση στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου
κατά τη συνάντησή τους αργότερα, κατά πάσα πιθανότητα στις 9 μ.μ.
«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το τελικό κείμενο συμφωνίας που θα συζητηθεί στ σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών», δήλωσε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.
Θετικά αντέδρασε στο νέο το ευρώ, σημειώνοντας άνοδο έναντι του δολαρίου, ενώ υποχώρησαν οι τιμές των ομολόγων του γερμανικού δημοσίου.
Άμεση ήταν και η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου ο γενικός δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση 2,19% ψηλότερα στις 802,21 μονάδες, με ατμομηχανή τις τράπεζες που σκαρφάλωσαν 6,48% στις 488 μονάδες.
Οι πολιτικοί ηγέτες καλούνται την Τρίτη να συναινέσουν στα μέτρα λιτότητας που θα συνοδεύουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, στη μέγγενη των πιέσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και των συνδικάτων που κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα έως τις 4 τα ξημερώματα τη νύχτα της Δευτέρας, θα πρέπει να πείσει τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να δεχθούν τους όρους που θέτουν η ΕΕ και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα το νέο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα