Πυρετος συσκεψεων στο παρα πεντε της συμφωνιας

18:07 7/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Συνάντηση με την τρόικα είχαν νωρίς το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας για την εξεύρεση επιπλέον μέτρων ύψους 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό πακέτο των 3,3 δισ. για το 2012. Στις 6 και μισή ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο...
Μαξίμου με τον Τσάρλς Νταλάρα, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τελικά το νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Ρόιτερς, «η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, την οποία θα κληθούν να εγκρίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί».

«Πρέπει να βρούμε λύση σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ρόιτερς το κυβερνητικό στέλεχος.

Συνεχείς είναι στο μεταξύ οι διαβουλεύσεις και στη Συγγρού, ενόψει της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας και του οικονομικού επιτελείου της Ν.Δ. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται, στόχος του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας να δώσουν μια πραγματική ανάσα στη χώρα, να οδηγήσουν σε ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, εντελώς διαφορετικό από αυτό που υιοθετήθηκε με το πρώτο Μνημόνιο που υπεγράφη στις αρχές Μαΐου 2010. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά «σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να μην οδηγήσουν σε περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα