Στην οικογενεια ρομανοφ ανηκουν τα οστα που βρεθηκαν στον ταφο του τελευταιου τσαρου...

Στην οικογένεια των Ρομανόφ ανήκουν τα οστά που εντοπίστηκαν στον τάφο του τελευταίου τσάρου Νικολάου ΙΙ, έπειτ...
α από εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς.

Αφού άνοιξε και πάλι η υπόθεση δολοφονίας της οικογένειας των Ρομανόφ ύστερα από αίτημα του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην εκταφή των οστών του τσάρου Αλεξάνδρου ΙΙΙ, πατέρα του Νικολάου ΙΙ.

Μετά την εξέταση, λοιπόν, διαπιστώθηκε πως τα οστά ανήκουν στον τελευταίο αυτοκράτορα, δίνοντας τέλος στην αμφισβήτηση από την πλευρά της Εκκλησίας.

Επισημαίνεται
πως μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση των οστών της συζύγου και των πέντε παιδιών του Νικολάου ΙΙ αναμένεται όλα τα μέλη της οικογένειας να ταφούν μαζί.

Η αρμόδια ομάδα εμπειρογνωμόνων επιχειρούσε να αποδείξει ότι τα οστά των δύο τελευταίων παιδιών του Νικολάου ΙΙ ανήκουν στην οικογένεια που των Ρομανόφ.

Υπενθυμίζεται πως ο Νικόλαος ΙΙ με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του, εκ των οποίων ο μοναδικός γιος και διάδοχός του, Αλεξέι, δολοφονήθηκαν το 1918 μετά την Ρωσική Επανάσταση. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο βόρεια του Αικατερίνενμπουργκ, αλλά λίγες ημέρες αργότερα θάφτηκαν σε μικρή απόσταση από το αρχικό σημείο, αφού πρώτα κάποια από τα θύματα τεμαχίστηκαν και αποτεφρώθηκαν.

Για περίπου έναν αιώνα κανείς δε γνώριζε με βεβαιότητα που βρισκόταν θαμμένη η οικογένεια του Τσάρου, ωστόσο, το 1991 τα οστά του Νικολάου ΙΙ, της συζύγου και των τριών θυγατέρων τους εντοπίστηκαν σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στο Αικατερίνενμπουργκ.

Δύο χρόνια αργότερα, ερευνητές άνοιξαν και πάλι την υπόθεση της δολοφονίας των Ρομανόφ για να ταυτοποιήσουν τα οστά, και την έκλεισαν το 1998. Ωστόσο, το 2007 η υπόθεση άνοιξε εκ νέου όταν νέα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια, με τα οστά των δύο παιδιών του Νικολάου ΙΙ, η μεγάλη δούκισσα Μαρία και ο Αλεξέι να έχουν εντοπιστεί, οι οποίοι υπέφεραν από αιμορροφιλία.

Το Russia Today επισημαίνει πως παρότι η ρωσική Εκκλησία αναγνωρίζει τον τσάρο Νικόλαο ΙΙ, τη σύζυγο και τις τρεις θυγατέρες ως αγίους, η Μαρία και ο Αλεξέι δεν έχουν ακόμα αγιοποιηθεί, ωστόσο, έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών είναι πιθανό η Εκκλησία να αλλάξει στάση.
Keywords
Τυχαία Θέματα