Γεροβασιλη: διαπραγματευτικη δυναμη οι διεκδικησεις των πολιτων...

Η ΑΛΛΙΩΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...
"Κάθε κοινωνία οφείλει να διεκδικεί. Εμάς όχι μόνο δεν μας τρομάζει αυτό, αλλά θεωρούμε τις διεκδικήσεις...
των πολιτών διαπραγματευτική μας δύναμη. Πιστεύω ότι οι πολίτες μας εμπιστεύονται, ακόμα και όσοι δεν μας ψήφισαν. Εμείς τιμούμε αυτήν την εμπιστοσύνη και οφείλουμε, κατά την εφαρμογή του προγράμματος, να στηρίζουμε την κοινωνική συνοχή", ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Athens Voice.

Ερωτηθείσα
για την ανεργία των νέων, είπε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ήδη μια πολύμορφη σειρά προγραμμάτων στήριξης ανέργων νέων και κατευθύνει κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία start-ups, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω της σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και της δημιουργίας πραγματικών θέσεων εργασίας, με προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

"Γι' αυτό εργαζόμαστε για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από μία συνολική πολιτική που δεν περιορίζεται μόνο σε μέτρα και προγράμματα. Αλλά, επιδιώκουμε την εξυγίανση ολόκληρου του τοπίου και την απαραίτητη αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης", πρόσθεσε.

Η κα. Γεροβασίλη είπε ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια συνιστά υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι κακώς υπάρχει η εντύπωση πως η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να υποδεχθεί μια τέτοια εξέλιξη, εντύπωση που απέδωσε στην στρεβλή εικόνα που παρουσίαζαν για την ελληνική κοινωνία οι συντηρητικές κυβερνήσεις.

Απέρριψε την κατηγορία ορισμένων περί αδράνειας της κυβέρνησης στην καθημερινώς διογκούμενη ροή προσφύγων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν η πρώτη που έθεσε το θέμα στις πραγματικές διαστάσεις του, στα ευρωπαϊκά φόρα και προσθέτοντας ότι ήταν η ΕΕ που αντέδρασε με καθυστέρηση.

Εξήρε την ευαισθησία των τοπικών κοινωνιών και πρόσθεσε ότι "με την ολοκλήρωση υποδομών, όπως χώροι φιλοξενίας και καταγραφής (hot-spots) στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ, αλλά και τη συνεννόηση με την Τουρκία που είναι χώρα-σταθμός, θα βελτιωθούν οι συνθήκες για τις χιλιάδες των συνανθρώπων μας που εισρέουν από χώρες που πλήττονται από πολέμους.

Αναφορικά με την πορεία της συγκυβέρνησης είπε ότι υπάρχουν πολλές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, "πολιτικά όμως, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έχουμε κοινό στόχο και προγραμματικό και στρατηγικό. Υπάρχει μεγαλύτερο διακύβευμα για τη χώρα από τις επιμέρους πολιτικές διαφωνίες".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ένας υπουργός μπορεί να εκφράζει και θεσμικές και προσωπικές απόψεις, όταν οι δεύτερες εκφράζονται ως προσωπικές.

Τόνισε ότι ο κ. Φίλης δεν προσπάθησε να αλλάξει την θέση της κυβέρνησης και εγκάλεσε την αντιπολίτευση για την επιλογή της "να σηκώσει το θέμα και να υπερβάλλει" με αποτέλεσμα να "ξεφύγει η συζήτηση, να ανεβούν οι τόνοι και να δημιουργηθεί κλίμα που αξιοποίησε η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή για να ασκήσει βία".

"Η τακτική αυτή -πιστεύω- απορρέει από την απουσία πολιτικών θέσεων της ΝΔ στα τρέχοντα, επείγοντα ζητήματα" πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στη "διαφορετική άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ", υπεραμύνθηκε του ανοιχτού δημοκρατικού χαρακτήρα που έχει το κόμμα, προσθέτοντας ότι στο Συνέδριο του κόμματος θα διατυπωθούν όλες οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις και θα γίνουν οι ζυμώσεις που θα διαμορφώσουν τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα ποιόν θα προτιμούσε για αρχηγό της ΝΔ είπε ότι "αυτό θα το αποφασίσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και οι πολίτες που θα ψηφίσουν. Δεν είναι δική μου θέση να εκφράσω προτιμήσεις".

Τέλος, ερωτηθείσα πότε κατά την γνώμη της ένα μέσο ενημέρωσης είναι ελεύθερο, η κα. Γεροβασίλη είπε "όταν υπάρχει πολυφωνία και ανεξαρτησία, σεβασμός στην ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων και όταν λειτουργεί σε θεσμικό πλαίσιο που στηρίζει την ελευθερία και τη διαφάνεια των Μέσων".
Keywords
Τυχαία Θέματα