''στην καρδια μου το ξερω οτι ειναι ζωντανοσ''...

19:45 16/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Ήταν 24 Ιουλίου του 1991, όταν ο μικρός Μπεν σε ηλικία μόλις 21 μηνών εξαφανίστηκε από την περιοχή «Ηρακλής» της Κω. Η ιστορία του...
έχει κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κι έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Η οικογένειά του σχεδόν 24 χρόνια μετά, δεν σταματά να τον ψάχνει. Η ελπίδα ότι ο Μπεν ζει και βρίσκεται κάπου στην Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζει την
αλήθεια, είναι αυτό που δίνει τη δύναμη στη μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, να συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Στο πλευρό της βρίσκονται συνεχώς η μητέρα της, Κριστίν Νίνταμ και η κόρη της, Λεϊάννα, που την απέκτησε τρία χρόνια μετά την εξαφάνιση του 26χρονου σήμερα Μπεν.

«Ηρθαμε στην Ελλάδα την Τετάρτη. Μετά τη χθεσινή εκπομπή της κυρίας Νικολούλη αρκετοί ήταν εκείνοι που πήραν τηλέφωνο και έδωσαν νέα στοιχεία για την υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε το περιεχόμενο αυτών των τηλεφωνημάτων. Η αστυνομία θα τα ερευνήσει και στη συνέχεια θα μας ενημερώσει εάν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για να βρεθεί επιτέλους ο γιος μου. Θα φύγουμε το απόγευμα της Κυριακής, εκτός κι αν κάποιος μας καλέσει και βρούμε τον Μπεν σήμερα. Έχουν υπάρξει μάρτυρες που ήρθαν κοντά μας κι επικοινώνησαν με τις βρετανικές αρχές», δήλωσε στο protothema.gr η Κέρι Νίνταμ.

<span itemprop="name" content="Βίντεο από Σήμεραben"></span> <span itemprop="description" content=""></span> <span itemprop="duration" content="105"></span> <span itemprop="thumbnail" content="http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_qn5eb1rz/version/100000/acv/121"></span> <span itemprop="width" content="600"></span> <span itemprop="height" content="480"></span>

«Εδώ και τέσσερα χρόνια ερευνώ την υπόθεση του Μπεν. Το 2012 ήρθα στην Ελλάδα κι έψαξα ξανά όλη την περιοχή της Κω. Ο λόγος που το έκανα αυτό ήταν γιατί ήθελα να αποκλείσω το ενδεχόμενο να υπάρχουν στοιχεία που παραλείψαμε. Δεν βρέθηκε τίποτα το καινούργιο. Πρόσφατα, η βρετανική κυβέρνηση έδωσε 700.000 λίρες για την συνέχεια των ερευνών, που μας βοήθησε να φτιάξουμε μία ειδική ομάδα που συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές. Χθες το βράδυ, λάβαμε 25 τηλεφωνικές κλήσεις. Δε μπορώ να αποκαλύψω το περιεχόμενό τους, μέχρι να ερευνήσουμε ενδελεχώς όλα στοιχεία. Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα είναι ο κόσμος να ξαναθυμηθεί την υπόθεση και να έρθει κοντά μας», τόνισε από την άλλη ο αστυνομικός διευθυντής ομάδας ερευνητών της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαιρ, Μάθιου Φένγουικ.

«Ποτέ δεν έχω ξανακάνει έρευνα σε ξένη χώρα κι είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα κινητοποίηση του κόσμου. Κανείς δεν έχει παίξει με την υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν ούτε έχει δώσει στοιχεία που δεν είναι αληθινά. Πήγαμε ξανά στην Κω τις προηγούμενες ημέρες. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψής μας ήταν να συναντηθούμε με τις ελληνικές αρχές και να καθορίσουμε τους επόμενους στόχους της έρευνας. Θέλουμε να κοινοποιήσουμε ξανά την ιστορία του Μπεν, να την δει και πάλι ο κόσμος και να επικοινωνήσει μαζί μας, για να τον βρούμε. Θα ερχόμαστε συχνά στην Ελλάδα από εδώ και πέρα. Στόχος είναι να βρούμε τον Μπεν και είμαι αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε αυτό. Η υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν δεν έχει κλείσει ποτέ και δεν θα κλείσει μέχρι να τον βρούμε», πρόσθεσε ο επικεφαλής των ερευνών για τον εντοπισμό του 26χρονου σήμερα Μπεν.

Μητέρα Μπεν: «Η εσωτερική φωνή μέσα μου μού λέει ότι θα τον βρούμε»Η μητέρα του Μπεν δεν έχει χάσει λεπτό την ελπίδα της ότι σύντομα μία ημέρα θα ξανασφίξει στην αγκαλιά της το μοναχογιό της. «Αγαπώ τον γιο μου κι αυτό με βοηθάει να συνεχίσω να ζω. Του αξίζει να γνωρίζει τι έχει συμβεί. Πιθανώς να ζει με μία οικογένεια που δεν είναι η δική του, μη γνωρίζοντας τα πάντα για εκείνον. Πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι σαν να ζει μέσα σε ένα ψέμα κι άνθρωποι που τον πήραν και τον έχουν του λένε ψέματα. Απλώς θέλω να βρω το γιο μου. Στην καρδιά μου το ξέρω ότι είναι ζωντανός. Το ένστικτό μου μού λέει ότι ο Μπεν ζει. Εάν πίστευα ότι δεν είναι ζωντανός θα τα παρατούσα, διότι αυτός ο καθημερινός πόνος που βιώνω εδώ και 24 χρόνια και το να ψάχνω και να μην ξέρω που είναι με σκοτώνει αργά κάθε μέρα», τονίζει στο protothema.gr, λέγοντας πως «κάθε μέρα παίρνω δύναμη να συνεχίσω και λέω στον εαυτό μου "μην τα παρατάς", γιατί είμαι σίγουρη ότι είναι εκεί έξω. Βλέπω πολλά όνειρα. Δεν είναι τόσα πολλά τα όνειρα που βλέπω και μου δίνουν ελπίδα. Ονειρεύομαι όμορφα πράγματα, αλλά βλέπω κι εφιάλτες. Δεν έχω σταματήσει να βλέπω εφιάλτες εδώ και 24 χρόνια. Απλώς το νιώθω: είναι εκεί έξω και έχει έρθει η ώρα που θα τον συναντήσω. Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξη ότι τώρα που οι βρετανικές αρχές συνεργάζονται με τις ελληνικές σύντομα θα έχουμε πολύ θετικά νέα για το πού είναι ο Μπεν. Η εσωτερική φωνή μέσα μου μού λέει ότι θα τον βρούμε».

Πριν λίγο καιρό, ένας άντρας ισχυρίστηκε ότι μπορεί να είναι ο Μπεν. Αυτό γέμισε με ελπίδες την Κέρι Νίνταμ. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA που έγιναν βγήκαν αρνητικά, κάνοντάς την να χάσει για λίγο το κουράγιο της. Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, η ίδια δήλωσε τα εξής: «Υπήρξαν δύο περιπτώσεις νωρίτερα αυτή τη χρονιά που ισχυρίστηκαν ότι μπορεί να είναι ο Μπεν. Δυστυχώς, οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν ο Μπεν. Τον έναν μάλιστα, τον συνάντησα κι εγώ κατ’ ιδίαν. Ήρθαμε όλη η οικογένεια στην Ελλάδα για να τον γνωρίσουμε. Ο ένας από τους δύο είπε ότι είχε μερικά σημάδια που είχε κι ο Μπεν. Τα είδα, αλλά δεν ήταν ίδια. Μου ράγισε την καρδιά, όταν τα DNA βγήκαν αρνητικά. Όμως, ο Μπεν θα βρεθεί, είμαι σίγουρη».

Την ημέρα που ο Μπεν εξαφανίστηκε, τον πρόσεχε η γιαγιά του, Κριστίν Νίνταμ, ενώ η μητέρα του εργαζόταν. Ολόκληρη η οικογένεια ξεσπά σε λυγμούς, ανακαλώντας εκείνη την μοιραία ημέρα της 24ης Ιουλίου του 1991. «Η κόρη μου δούλευε εκείνη την ημέρα σε ένα τοπικό ξενοδοχείο της Κω. Τα ευχάριστα καθήκοντά μου ως γιαγιά ήταν να προσέχω τον εγγονό μου. Ήμουν πολύ ήρεμη και δε φοβόμουν ότι θα συμβεί κάτι. Ήμασταν στην ελληνική επαρχία, που η ζωή κυλά ήρεμα και δεν περιμένεις ότι κάτι κακό θα γίνει. Δεν ήμασταν κάπου που κοντά υπήρχαν αυτοκινητόδρομοι ούτε γύρω μας υπήρχαν άλλοι άνθρωποι κι έτσι τον άφησα να παίξει έξω στη φύση. Δεν υπήρχε κανείς άλλος εκεί. Κοντά ήταν ο γιος κι ο άντρας μου, που έκαναν εργασίες σε διπλανό σπίτι», σημειώνει στο protothema.gr η γιαγιά του Μπεν, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Η Κριστίν Νίνταμ αισθάνεται υπεύθυνη για την εξαφάνιση του Μπεν και οι τύψεις την ακολουθούν έκτοτε στη ζωή της.

Γιαγιά Μπεν: «Αισθάνομαι ένοχη για ό,τι συνέβη»
«Από τότε όλη μου τη ζωή αισθάνομαι ένοχη για ό,τι συνέβη. Είναι κάτι που δεν σκέφτεσαι καν ότι μπορεί να συμβεί. Ποτέ πριν δεν είχα επισκεφθεί στη ζωή μου αστυνομικό τμήμα. Πίστευα ότι κάποιος θα τον βρει και τον πάει στην αστυνομία. Φώναζα και καλούσα τον Μπεν, αλλά τίποτα. Έψαξα παντού και τίποτα. Είναι ακόμα ζωντανός, το αισθάνομαι. Δε μπορεί να του έχει συμβεί τίποτε κακό. Δεν έχουν βρει τίποτα. Δε βρέθηκαν ούτε αποτυπώματα παπουτσιών ούτε κάποιο άλλο στοιχείο στο σημείο που εξαφανίστηκε. Δεν άκουσε ούτε κάποιον περίεργο θόρυβο ούτε ήχο αυτοκινήτου. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Είχαμε και σκύλο μαζί μας, που δεν γάβγισε καν, όταν άρπαξαν τον Μπεν. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι όποιος τον πήρε κατάφερε να ξεφύγει ανοίγοντας το βήμα του μέσα σε δύο λεπτά. Δεν είχαμε προσέξει ποτέ πριν κάτι περίεργο ή ότι κάποιος μας παρακολουθήσει για να μας πάρει το παιδί. Δε φορούσα καν ρολόι, όλα στην Ελλάδα κυλούν με αργούς ρυθμούς. Όταν πήγα στο αστυνομικό τμήμα ήμουν σίγουρη ότι ο Μπεν θα είναι εκεί, αλλά τίποτα… Τρεις ώρες μετά πήγα στην κόρη μου εκεί που δούλευε και της είπα τι είχε συμβεί. Ήμουν τρομοκρατημένη. Είχε αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι και δεν είχαμε βρει τίποτα. "Μητέρα μην κλαις. Κάπου είναι. Δε μπορεί να πήγε μακριά. Είναι μωρό. Όλα θα πάνε καλά", μου είπε κι όμως 24 χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε για εκείνον», λέει με φωνή που τρέμει από συγκίνηση η γιαγιά του Μπεν, προσθέτοντας πως «μέρα και νύχτα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου του 1991 ψάχναμε όλο το νησί για τον Μπεν. Δε σταματήσαμε λεπτό ούτε θα να σταματήσουμε μέχρι να βρεθούμε».

Στη συνέχεια, η οικογένεια θυμάται πώς ήταν ο Μπεν ως μωρό και όλοι του λυγίζουν. «Είχε πολύ ζωντάνια μέσα του κι ήταν ένα πολύ ευτυχισμένο μωρό. Πάντα ήθελε όλοι να κοιτούν εκείνον. Εάν ήταν να κάνει μία αταξία για να τον προσέξεις, θα την έκανε. Ήθελε να τραβά συνεχώς την προσοχή των γύρω του. Γελούσε συνεχώς και λάτρευε τα ζώα. Στην Κω, που ήμασταν, τάιζε τις γάτες και τους σκύλους, κλέβοντας φαγητό από τα πιάτα όχι μόνο τα δικά μας, αλλά και αγνώστων. Ήθελε να παίζει συνεχώς. Δε μπορούσε να μένει ακίνητος και συνεχώς κάτι έκανε. Ήταν ένα πολύ ζωντανό και χαρούμενο μωρό», λέει η μητέρα του, που για εκείνην ο χρόνος σταμάτησε το 1991.

Αδελφή Μπεν: «Είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας»Στο protothema.gr μίλησε και η κατά πέντε χρόνια μικρότερη αδελφή του Μπεν, Λεϊάννα Νίνταμ. Μπορεί να μην τον έχει γνωρίσει ποτέ, όμως για εκείνην ο Μπεν είναι ένα κομμάτι του εαυτού της που λείπει, ο αδελφός που τον αγαπά και τον αισθάνεται μέσα της κι ας τον έχει δει μόνο σε φωτογραφίες. «Γεννήθηκα τρία χρόνια και πλέον μετά την εξαφάνιση του Μπεν. Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια το πώς αισθάνομαι που εκεί έξω βρίσκεται ο αδελφός μου κι εγώ δεν τον έχω δει ποτέ. Ένα κομμάτι μου νιώθει ότι τον ξέρω, χωρίς στην πραγματικότητα να τον ξέρω. Κάθε μέρα γίνεται αναφορά του Μπεν στο σπίτι μας και είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω», σημειώνει ως προς το πώς αισθάνεται η ίδια για την εξαφάνιση του αδελφού της.

«Αισθάνομαι ότι εγώ είμαι η μεγαλύτερη αδελφή του Μπεν, γιατί υπάρχουν φωτογραφίες του μόνο από όταν ήταν μωρό. Είναι σα να έχει παγώσει στο χρόνο. Όταν βρούμε τον Μπεν περιμένω ότι ένα μωρό 21 μηνών θα περάσει από την πόρτα του σπιτιού μας, αλλά ξέρω ότι αυτό δε θα συμβεί. Τώρα είναι ένας 25χρονος άνδρας που πιθανώς να έχει και τη δική του οικογένεια. Είμαι 21 ετών κι έχω ένα κοριτσάκι πέντε μηνών, που αν και πολύ μωρό ξέρει ποιος είναι ο Μπεν. Τον είδε σήμερα στην τηλεόραση στην Αγγλία και τον έδειχνε φωνάζοντας το όνομά του», συμπληρώνει βουρκωμένη η Λεϊάννα Νίνταμ.

«Ζητάω από όλους τους Έλληνες, που θα δουν ή θα διαβάσουν συνέντευξη της οικογένειάς μου να έρθουν κοντά και να δώσουν ό,τι πληροφορία έχουν. Δε θέλω να φοβάστε να μιλήσετε. Υπάρχουν βρετανοί ερευνητές που εργάζονται για να βρουν τον Μπεν. Υπάρχουν τηλέφωνα και διευθύνσεις e-mail, που μπορείτε να επικοινωνήσετε στα ελληνικά. Θα είναι όλα άκρως εμπιστευτικά. Δε χρειάζεται να φοβάστε. Υπάρχει επίσης μία αποζημίωση των 10.000 λιρών, που αν μας βοηθήσετε να βρούμε τον Μπεν, μπορείτε να τη λάβετε. Εάν νομίζετε ότι μπορεί να είστε ο Μπεν κι έχετε δει τις φωτογραφίες της οικογένειάς μου και νομίζετε ότι μοιάζετε μαζί μου, σας παρακαλώ επικοινωνήστε με εμάς. Έχουμε το DNA του Μπεν. Είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι η αστυνομία να λάβει ένα δείγμα από το σάλιο σας. Σας παρακαλώ, ελάτε κοντά μας», καταλήγει η μητέρα του Μπεν, στέλνοντας το δικό της μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Σημειώνεται πως οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπεν, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ομάδα ερευνών στο +44114 2963022 και κάποιος θα επιστρέψει την κλήση.

Επίσης, στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται και το εξής e-mail: [email protected]. Για ανώνυμη επικοινωνία, τέλος, υπάρχει και το εξής τηλέφωνο που συνδέει με τους Crimestoppers: +44800 555 111.
Keywords
καρδια, καρδια, το νησι, μπεν, ηρακλης, μμε, ελλαδα, νέα, protothema, dna, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, 600 δις, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, μια ημερα, αστυνομια, βημα, ζωα, μητερα, μμε, μωρο, νησι, νικολουλη, ονειρα, τηλεοραση, τηλεφωνο, το βημα, φωτογραφιες, ψεμα, ψεματα, ωρα, dna, mail, αγκαλια, αξιζει, αποζημιωση, βραδυ, βρισκεται, γατες, φαγητο, γεγονος, γινει, γινεται, δακρυα, δυναμη, δυστυχως, δικη, δωσει, δειγμα, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, ενστικτο, εξετασεις, επικοινωνια, ερευνα, ερευνες, ετων, εφιαλτες, ζωη, ζωη μου, ιδια, η δικη, ηλικια, υπηρχαν, υποθεση, ηρεμα, ηχο, κυβερνηση, λειπει, λογια, λογο, μακρια, μπεν, μπορειτε, νυχτα, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολη μου τη ζωη, ονομα, παιδι, πιατα, πορτα, ρολοι, σιγουρη, συνεχεια, συντομα, σημαδια, σκεφτεσαι, σπιτι, τυψεις, τμημα, τρια, φυση, φωνη, χρονος, ομορφα, ωρες, ελληνικα, ερχομαστε, ηρθα, χωρα, κληση, κομματι, πληροφοριες, protothema, σκοτωνει, θελω να, θετικα, γιαγια
Τυχαία Θέματα