ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

14:56 5/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Υπονοούμενα για τα κίνητρα του πρωθυπουργού, όσον αφορά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, άφησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε απόστρατους αξιωματικούς. Τάχθηκε υπέρ αιτημάτων του κλάδου, σε μια ομιλία που χρωματίστηκε ιδιαιτέρως...
από τις αναφορές του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ορμώμενος από το βίντεο με τις δηλώσεις Στρος-Καν, που έπαιξε στην προχθεσινή εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο Γ. Παπανδρέου
εξαπάτησε τον κόσμο, ότι η κυβέρνηση "φούσκωσε" το έλλειμμα του 2009 και απαξίωσε την ελληνική οικονομία με δηλώσεις περί "διεφθαρμένης χώρας" και "Τιτανικού" και διερωτήθηκε "Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;".
Μιλώντας για τις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε ότι δέχθηκαν επίθεση από την κυβέρνηση, με περικοπή μισθών και συντάξεων και "ανοίκειους χαρακτηρισμούς". Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα αναστέλεται η καταβολή της σύνταξης σε όσους απόστρατους εργάζονται.
Όσον αφορά στην αστυνομία, είπε ότι έχει εγκαταλειφθεί και παρατηρούνται ελλείψεις "που δεν έχουν προηγούμενο". Παράλληλα, επανέλαβε τις κατηγορίες για "μυστική διπλωματία" της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ακατανόητη ενέργεια και επέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών, επειδή βάζει το συρτάρι τον καθορισμό της ΑΟΖ, με την αιτιολογία ότι μπορεί να επηρεάσει την πορεία των συνομιλιών για την υφαλοκρηπίδα.
"Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η χώρα μας δεν μπορεί παρά να αντιτάσσει μια σταθερή πολιτική αποτροπής, με ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις", σημείωσε. Έκανε λόγο για "κόκκινες γραμμές", από τις οποίες δεν οπισθοχωρεί, αλλά και "γαλάζιες γραμμές" για την "προώθηση των δικαίων μας", για την Κύπρο, το Αιγαίο, την ΠΓΔΜ και την ελληνική μεονότητα στην Αλβανία.
Ο Αντ. Σαμαράς απέρριψε τις ρυθμίσεις που προτείνει το υπουργείο Άμυνας για τους εξοπλισμούς, υποστηρίζοντας ότι "καταδικάζει σε αφανισμό την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία". Πρότεινε η εισαγωγή των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές να γίνεται εκτός πανελληνίων εξετάσεων.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο υπαγωγής των Μετοχικών Ταμείων στο υπουργείο Εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα