Στη βουλη ο βαρουφακης μετα τις βρυξελλες...

01:40 28/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Στη Βουλή βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά...
την αποχώρησή του από το νέο, κρίσιμο για την χώρα μας Eurogroup.

Ο κ. Βαρουφάκης ταξίδεψε αργά το βράδυ του Σαββάτου από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα και μετέβη κατευθείαν στη Βουλή, όπου ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση για το δημοψήφισμα
που πρότεινε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έφτασε στην Ολομέλεια την ώρα που αποχωρούσαν από την αίθουσα οι βουλευτές της ΝΔ, έπειτα από τη σύγκρουση του Αντώνη Σαμαρά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο κ. Βαρουφάκης αποχώρησε οικειοθελώς και όχι έπειτα από προτροπή του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, που παρακολουθούσε από κοντά τις διαβουλεύσεις, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν συμφωνούσε με τη δήλωση που θα ετοίμαζαν οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών και μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποχώρησε πριν τη λήξη των διαβουλεύσεων, στις 18:13 ώρα Ελλάδος. Πριν φύγει από το Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός ενημερώθηκε από νομικό της Ευρωζώνης σχετικά με τις νομικές επιπλοκές που συνάδει η μη συμμετοχή στη δημιουργία της κοινής δήλωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα