Στη συρια εδω και καιρο η χαγιατ μπουμεντιεν;

08:15 11/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Και ενώ η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση τρόμου και φόβου, η γαλλική αστυνομία :::
συνεχίζει ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της 27χρονης Χαγιάτ Μπουμεντιέν, της συζύγου του 32χρονου Αμεντί Κουλιμπανί, του δράστη της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο στο προάστιο Πορτ ντε Βενσέν που κατέληξε σε μακελειό με τέσσερις ομήρους νεκρούς.

Αρχικά, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως μέσα στο παντοπωλείο μαζί με τον 32χρονο Ισλαμιστή ήταν και η σύζυγός του, Χαγιάτ Μπουμεντιέν. Μετά το τέλος της επιχείρησης, μάλιστα,
η αστυνομία είχε κάνει γνωστό πως η δράστης είχε διαφύγει μέσα στον πανικό, βγαίνοντας από το μαγαζί μαζί με τους ομήρους.

Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλούνται το βρετανικό δίκτυο BBC και τη γαλλική εφημερίδα Le Monde η καταζητούμενη σύζυγος και συνεργός του 32χρονου μακελάρη του εβραϊκού σούπερ μάρκετ Αμεντί Κουλιμπαλί, Χαγιάτ Μπουμεντιέν φέρεται να βρίσκεται ήδη στη Συρία όπου πέταξε μέσω Μαδρίτης και Τουρκίας.

Μάλιστα φέρεται η 26χρονη να είχε φύγει από τη Γαλλία εδώ και καιρό, πριν και από την πρώτη επίθεση των ισλαμιστών, στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo όπου δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 12 άνθρωποι.

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν θεωρείται επικίνδυνη και οπλισμένη, ενώ είναι η μόνη ύποπτη των τελευταίων επιθέσεων στη Γαλλία που μετά το θάνατο των αδερφών Κουασί στη Ντεμαρτάν και του Κουλιμπασί στη Βενσάν, παραμένει ελεύθερη.

Οπως μετέδωσε το CNN Μπουμεντιέν και Κουλιμπαλί ζούσαν μαζί και είχαν παντρευτεί. Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, μάλιστα, δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες των δυο τους. Σε μία από αυτές βλέπουμε τον Κουλιμπαλί να κρατά ένα όπλο και τη Μπουμεντιέν να ποζάρει με μία βαλλίστρα στο χέρι.

Με βάση τη Le Monde, η 26χρονη, όπως φαίνεται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των υπόπτων, μέσα στο 2014 είχε ανταλλάξει πάνω από 500 τηλεφωνήματα με την Ιζάνα Χαμίντ, σύζυγο του, Σερίφ Κουασί.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως «υπήρχε μία συνεχής επαφή και υποστήριξη ανάμεσα στα δύο ζευγάρια», τονίζουν οι Αρχές.

Σε «ύψιστο συναγερμό» παραμένει η Γαλλία
Πεντακόσιοι επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο του σχεδίου αντιτρομοκρατικής προστασίας Vigipirate, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, μία ημέρα πριν από την μαζική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα υπέρ της ελευθερίας.

Οι στρατιώτες που θα προστεθούν στο δυναμικό της αστυνομίας που έχει ήδη αναπτυχθεί θα είναι συνολικά 1.100 από σήμερα και ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 1.350 αύριο στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοίνωσε το Σάββατο μαζική κινητοποίηση δυνάμεων ασφάλειας ενόψει της διεξαγωγής την Κυριακή στο Παρίσι της πορείας ενότητας.

Την Κυριακή πραγματοποιείται στη γαλλική πρωτεύουσα μεγάλη πορεία για την δημοκρατία και την ελευθέρια του Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί ξένοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο έλληνας πρωθυπουργός

Σήμερα Σάββατο στη Γαλλία διαδήλωσαν κατά της βίας και του εξτρεμισμού περίπου 700.000 άνθρωποι.
Keywords
Τυχαία Θέματα