''δε χωρανε διακρισεις αναμεσα σε παπανδρεικους,βενιζελικους και σημιτικουσ''...

08:00 11/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Κάλεσμα ενότητας προς τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ...
μιλώντας στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος ο γραμματέας του, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τα μέλη και στελέχη που επέλεξαν τη διάσπαση.

«Κάτω από αυτές τις νοσηρές συνθήκες σ’ αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη κάποιοι δεν θέλησαν η Παράταξή μας να εμφανιστεί ενωμένη και με αρραγές μέτωπο. Επέλεξαν να αγνοήσουν την απαίτηση του κόσμου του ΠΑΣΟΚ για ενότητα
και αναλώνονται σήμερα σε ατομικές στρατηγικές», ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε, «Το τελευταίο διάστημα, είμαστε μάρτυρες μιας τεχνητής διαίρεσης χωρίς να υπάρχει ουσιαστική πολιτική διαφορά και διακύβευμα. Γι αυτό θα έπρεπε σήμερα να είμαστε όλοι εδώ. Να δώσουμε όλοι τη μάχη για να διασφάλισουμε το παρόν και το μέλλον της Παράταξης. Και αμέσως μετά τις εκλογές να προχωρήσουμε σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο για να τα συζητήσουμε όλα. Αυτό προτάσσει η κοινή λογική κι ο σεβασμός στους θεσμούς και την Παράταξη. Είναι φυσικό η σημερινή πραγματικότητα να μας δημιουργεί στεναχώρια και πικρία. Δεν υπάρχει όμως ούτε απογοήτευση, ούτε ηττοπάθεια. Η δική μας αυτοπεποίθηση πηγάζει από ένα απλό γεγονός. Είμαστε αυτοί που δεν τεμαχίσαμε την ιστορία της Παράταξης σε περιόδους ανάλογα με την προσωπική μας διαδρομή. Είμαστε αυτοί που δεν βάλαμε τα πρόσωπα πάνω από τις ιδέες, τις αξίες και της αρχές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Εμείς ξέρουμε γιατί είμαστε εδώ. Γιατί ο παραταξιακός πατριωτισμός, όπως τον αισθάνονται, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, δεν χωράει διακρίσεις ανάμεσα σε παπανδρεϊκούς, σε βενιζελικούς και σε σημιτικούς».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μεθόδευσή του για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές λόγω της προεδρικής εκλογής. «Στην πρόσφατη διαδικασία της προεδρικής εκλογής βιώσαμε φαινόμενα ηθικής και πολιτικής παρακμής. Μέσα από αστήρικτους υπαινιγμούς για αργυρώνητα πρόσωπα, με σκοτεινά κίνητρα, κάποιοι δηλητηρίαζαν συστηματικά το πολιτικό κλίμα. Και όλα αυτά με τη νομιμοποίηση του κυρίου Τσίπρα. Δεν πρόκειται απλώς για μια ανεύθυνη συμπεριφορά. Αλλά για βαθιά αντιδημοκρατική πρακτική σε μια συγκυρία που η ελληνική δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει το δηλητήριο του νεοναζισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος εξαπέλυσε επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:
«Από τη μία η Νέα Δημοκρατία υποτίθεται ότι επιχειρεί άνοιγμα στο Κέντρο επιλέγοντας την επικοινωνιακή τακτική των μετεγγραφών. Όμως, οι θέσεις της παραμένουν βαθιά συντηρητικές. Ο Αντώνης Σαμαράς δε δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμη και όσα αποκρουστικά συνέβησαν στη Γαλλία για να προωθήσει την ατζέντα της απανθρωπιάς που βασίζεται στο φόβο και την ανασφάλεια ταυτίζοντας επί της ουσίας το θέμα της ιθαγένειας με την τρομοκρατία. Με το βλέμμα μόνιμα στραμμένο στην κάλπη, επιχείρησε να εμφανίσει ένα πρόωρο success story.

Αυτό που τελικά κατάφερε ήταν να υπονομεύσει τα πραγματικά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, να βάλει σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αξιοπιστία της χώρας. Οι ίδιες εμμονές, τον οδήγησαν στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με την Ακροδεξιά.

Από την άλλη πλευρά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν κατορθώνει να ισορροπήσει ανάμεσα στον ανεδαφικό αφήγημα για εσωτερική κατανάλωση και την ανάγκη να εμφανιστεί ως αξιόπιστη πολιτική λύση.

Τα στελέχη της τριγυρνούν στις πολιτικές και οικονομικές αυλές της Ευρώπης, μόνο και μόνο για να δώσουν διαπιστευτήρια ότι τελικά δεν πίστευαν και τόσο πολύ όλα αυτά που έλεγαν τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας να εννοηθεί επί της ουσίας πως και στο κάτω κάτω τάξανε και κάτι πολύ παραπάνω για να πάρουνε την εξουσία, όπως άλλωστε έκανε ο κύριος Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός.

Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού για να πειστεί ο κύριος Τσίπρας εκ του ασφαλούς ότι τελικά το ευρώ είναι φετίχ. Ας δούμε μετεκλογικά αν μπορεί να πείσει και το κόμμα του. Οφείλει τώρα να ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι ο λαός στις 25 Ιανουαρίου αποφασίζει για όλα. Και για την κυβέρνηση και για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα παιχνίδια. Τα πληρώσαμε ακριβά. Οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν έχει κρυφή στρατηγική για να στρίψει δια του δημοψηφίσματος.

Όσο για τους νεόκοπους διεκδικητές του Κέντρου, στην πραγματικότητα επιχειρούν να υποκαταστήσουν την πολιτική με την επικοινωνία γυρνώντας την Ελλάδα με ποδήλατα και γκλίτσες. Είναι αυτοί που μας καλούν να γίνουμε όλοι λωτοφάγοι, ξεχνώντας τα συνθήματά τους πριν μερικούς μήνες όταν έλεγαν «πολιτική χωρίς πολιτικούς», για «πολιτική χωρίς κομματικό και κρατικό παρελθόν». Και σήμερα δεν διστάζουν να ενσωματώσουν παλιά στελέχη από τη ΔΗΜΑΡ, από τη Δράση, από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Στελέχη που διατέλεσαν σε κομματικές και κρατικές θέσεις.

Δεν διστάζουν στις συμμαχίες τους, γιατί απλά θεωρούν ότι για όλους έχει ο μπαχτσές της εξουσίας.

Δεν διστάζουν γιατί πιστεύουν ότι οι ιδέες έχουν μικρότερη αξία από τη δύναμη της εικόνας».

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Σε αυτούς που προγράφουν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ απαντάμε ότι θα τους διαψεύσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα