Στη διασκεψη των προεδρων η ''εφοδοσ'' των αντιεξουσιαστων...

22:01 2/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Στη Διάσκεψη των προέδρων μεταφέρθηκε η σύγκρουση μεταξύ Προέδρου της Βουλής και αντιπολίτευσης ...
για το αν οι αντιεξουσιαστές που διαμαρτυρήθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής έκαναν «έφοδο» ή «αντικανονική είσοδο».

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως πρόκειται για ειρηνική διαδήλωση
που σε κανένα της σημείο δεν προκάλεσε ανησυχία, ενώ προειδοποίησε πως οι ακραίες απόψεις περί επικίνδυνης εισβολής ενισχύουν τις απόψεις περί επαναφοράς των κιγκλιδωμάτων.

Ενισχυτικά των απόψεων της προέδρου τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επιχειρώντας να δώσει τέλος στην υπόθεση. Εξήγησε μάλιστα πως τόσο η πρόεδρος, όσο ο φρούραρχος και η Δικαιοσύνη έκριναν ότι δεν υπήρξε καμία ποινική παράβαση. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα, εκτιμώντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που καταργεί της φυλακές τύπου Γ' και λύνει μια σειρά άλλων προβλημάτων, «ορισμένοι επιχειρούν να δείξουν ότι δεν κάνουμε τίποτα και πως είμαστε σαν τους άλλους».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ) φέρεται να είπε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου παρέχει προστασία σε άτομα που γνωρίζει υποστηρίζοντας ότι τους έχει υπερασπιστεί ως συνήγορος στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πάντως, η πρόεδρος κατά τη χθεσινή της παρουσία στην εκπομπή «Ιντριγκα» της Ελλης Στάη όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη απάντησε πως ο βουλευτής της ΝΔ «κοπρολογεί και λασπολογεί».

Ηπιότερες ενστάσεις εξέφρασε ο κ. Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) επιμένοντας πως υπήρξε εισβολή. Η πρόεδρος του απάντησε πως εισβολή ήταν η είσοδος του τάνκ στο Πολυτεχνείο το 1973 και όχι η είσοδος των διαδηλωτών στη Βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα