''στερουν το δικαιωμα φωνης απο τους μεταναστεσ''...

10:18 9/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Πλήγμα κατά του μεταρρυθμιστικού πνεύματος θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεστε - στις αυτοδιοικητικές εκλογές - από τους μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα...

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την απόφασή της «θέλει να στερήσει
το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα, που δουλεύουν στις οικοδομές, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας, στα σπίτια μας φροντίζοντας ασθενείς, παιδιά και υπερήλικες, που έχουν ανοίξει μικρές επιχειρήσεις βοηθώντας στην ανάπτυξη του τόπου».
Παράλληλα, βλέπει «στροφή σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας κρατούν δέσμιους σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση, αποτελούν σύνηθες πλέον φαινόμενο».
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, όλα αυτά συμβαίνουν «σε μια περίοδο που απαιτείται διαρκής και έντονη μεταρρυθμιστική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για περισσότερη Δημοκρατία, ισονομία, ευνομία, αλλά και οι συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη».
Στη μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε ορισμένα ζητήματα μέσω των οποίων η κυβέρνηση πλήττει το μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Μεταξύ αυτών ο νόμος για τα Πανεπιστήμια, η κατάργηση της επιλογής στελεχών μέσω του open.gov, αλλά και η ανακίνηση θέματος σχετικά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ. Τσίπρα.
Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, όλα αυτά «σηματοδοτούν αρνητικά δυστυχώς, την επιμονή σε ό,τι δεν έχει ανάγκη η χώρα».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα