Η Χρυσή Αυγή επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

10:16 9/2/2014 - Πηγή: Antinews

Σχέδιο «ολικής επανεμφάνισης» στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Νίκαιας και του Πειραιά επιχειρεί να εφαρμόσει εν όψει εκλογών η Χρυσή Αυγή, τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ακροδεξιό τάγμα εφόδου. Οι «πυρήνες» που είχαν εξαφανιστεί επί μήνες, λόγω και της εμπλοκής με τη Δικαιοσύνη αρχηγικών μελών τους, όπως ο «πυρηνάρχης» Νίκαιας Πατέλης, πατούν ξανά το πόδι τους στις φτωχογειτονιές

του Πειραιά με αποκορύφωμα το βανδαλισμό προ δύο εβδομάδων του σημείου όπου έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και στελέχη της Ασφάλειας κρούουν μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι «η κλιμάκωση των ενεργειών από ακροδεξιά τάγματα, σε συνδυασμό με τις δυναμικές αντισυγκεντρώσεις αντιρατσιστικών οργανώσεων, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μιας νέας τραγωδίας τύπου Φύσσα».

Μία βόλτα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, τον κεντρικότερο δρόμο του Κερατσινίου, είναι αρκετή για να αντιληφθείς την έκρυθμη ατμόσφαιρα. Ανά λίγα μέτρα και ένα σύνθημα γραμμένο στον τοίχο. «Αντιφασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες», διαβάζεις στην πρόσοψη ζαχαροπλαστείου. «Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί», ακριβώς απέναντι.

«Είχαμε καιρό να δούμε τάγματα εφόδου στο Κερατσίνι. Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους. Δεν θέλουμε άλλο νεκρό από τάγματα. Πιστεύαμε ότι μετά τη δολοφονία θα σταματήσουν οι στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις. Μάλλον διαψευστήκαμε αν κρίνω από την επιδρομή που έκαναν στο αναρχικό στέκι “Ρεσάλτο”. Φοβόμαστε μήπως θρηνήσουμε ένα νέο Παύλο Φύσσα», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Γιώργος, κάτοικος στο Κερατσίνι.

Στην Παναγή Τσαλδάρη έχει μείνει μόνο ένας μετανάστης, ο οποίος… επιμένει, παρά τους κινδύνους, να καθαρίζει τα τζάμια των αυτοκινήτων όταν το φανάρι δείχνει κόκκινο. Όπως λέει ο 27χρονος Πακιστανός Αχμέτ, τις Κυριακές η παρουσία μαυροφορεμένων ανδρών στους δρόμους είναι πιο έντονη από τις άλλες μέρες και έτσι επιλέγει να μη βγει για δουλειά.

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ανέκαθεν πόνταρε εκλογικά στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές και εμφανίζεται έτοιμη να ρίξει και πάλι το βάρος της σε αυτόν. Ύστερα από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στο εσωτερικό της οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και οι συλλήψεις στελεχών της, «προμετωπίδα» θεωρείται πλέον η τοπική οργάνωση των χρυσαυγιτών στον Πειραιά και όχι όπως παλιότερα εκείνη της Νίκαιας.

Υποψήφιος στην Α’ Πειραιώς ήταν και ο Σταύρος Κρίκος, ο οποίος εμφανίζεται από την περασμένη εβδομάδα ως εκπρόσωπος της «Εθνικής Αυγής», του «εναλλακτικού» κόμματος που παρουσίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης για την περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Εξόρμηση στο βουνό για… «σκοπό ιερό»

Η τοπική οργάνωση Πειραιά είναι από τις πιο… δραστήριες. Τον περασμένο Δεκέμβριο, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, 14 μέλη της έκαναν εξόρμηση σε βουνό για «σκοπό ιερό».

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2013 ανήρτησαν στην ιστοσελίδα τους κείμενο με αναφορά στον «Τρισμέγιστο Βασιλέα» και σε ιερά σύμβολα, περιγράφοντας μία μυστηριώδη τελετή στη φύση, ανάλογη με αυτήν που συνηθίζουν να κάνουν κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Αναλυτικά τα όσα έγραψαν: «Άφιξη στο Ιερό Σημείο. Σύντομη ενημέρωση και οι δύο ζυγοί έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία μέσα στο βροχερό σκοτάδι… Ιερά Σύμβολα κάνουν την παρουσία τους και ξεκινάνε. Η αυγή σπάει το μαύρο φλοιό και δίνει την υπόσχεση της έλευσης του φωτός. Οι άνδρες στέκονται στα σημεία τους και όλοι μαζί αρχίζουν να απαγγέλλουν…. Με το πέρας της απαγγελίας έχει ήδη πάρει τη θέση του το φως. Πίσω από τα πυκνά γκρίζα σύννεφα της ανατολής δεν νιώθει να απειλείται από τίποτα. Άπαντες στρέφουν προς αυτό και αποδίδουν τα δέοντα. Ο Ιερός Σκοπός έχει επιτευχθεί. Η πορεία προς τον Τρισμέγιστο Βασιλέα. Άπαντες εις στάσιν προσοχής μπροστά του! Ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του. Είναι ο Ένας».

Ο Γερμανός νεοναζί Ματίας Φίσερ σε εκδήλωση της Χ.Α. για τα Υμια

Φωτογραφία-ντοκουμέντο που απεικονίζει το γνωστό Γερμανό νεοναζί, Ματίας Φίσερ, ενεργό μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος FNS, να κρατά δάδα στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Υμίων αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Την παρουσία μελών του FNS στην Αθήνα δημοσιοποίησε πρώτη η γερμανική εφημερίδα «Die Ziet», η οποία έγραψε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος νεοναζί από τη Γερμανία συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Υμια και ξεναγήθηκαν στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο, αποδίδοντας τιμές στους ενταφιασμένους στρατιώτες».

Τα μέλη του FNS, ωστόσο, φροντίζουν συνήθως όταν επισκέπτονται την Αθήνα να μη δημοσιοποιούν φωτογραφίες ή βίντεο στα οποία να απεικονίζονται τα πρόσωπά τους.

Η φωτογραφία, όμως, που έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Ο Ματίας Φίσερ, το πιο προβεβλημένο στέλεχος του FNS, πρωτοστατεί στην εκδήλωση για τα Υμια που έγινε στις 1 Φεβρουαρίου 2014. Σε στάση προσοχής κρατάει μία αναμμένη δάδα μπροστά στο μνημείο των τριών πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στην πλατεία Ρηγίλλης.

Οι σχέσεις του Φίσερ με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αποκαλύφτηκαν τον Φεβρουάριο του 2013, όταν ο Γερμανός επισκέφτηκε μαζί με αντιπροσωπία του FNS τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και φωτογραφήθηκε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Νίκο Μίχο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Αλέξανδρος Καλαφάτης, στον «Τύπο της Κυριακής»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα