Σταση εργασιας την παρασκευη των δασκαλων ως ενδειξη συμπαραστασης στους εργαζομενους στον τομεα της υγειας...

Τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 2.00 κήρυξε το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις «για την υπεράσπιση του δικαιώματος...
στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας».
Όπως αναφέρει, σε μια περίοδο που δημόσια παιδεία και υγεία δέχονται μια απίστευτη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση με περικοπές, συγχωνεύσεις,
διαθεσιμότητα και το επίπεδο της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης συνεχώς υποβαθμίζεται, το δ.σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ ενισχύοντας τις στάσεις εργασίας που έχουν ήδη κηρύξει σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, κηρύσσει την τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των δασκάλων από όλη την Ελλάδα στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Υπουργείο Υγείας.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.00, με τον Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας να διαμηνύει πως βρίσκεται απέναντι σε «ανθρωποκτόνες πολιτικές Υγείας, Φαρμάκου και μαζικές απολύσεις χιλιάδων γιατρών».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα