Στα "χακι" ο διευθυντης του αλ. τσιπρα

12:39 16/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Από το : protothema.gr
Ο πιο κοντινός συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς παρουσιάστηκε στο στρατό ξηράς για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ντύθηκε στα χακί και παρουσιάστηκε στην...
Τρίπολη. Ο κ Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι παλιός και καλός φίλος του κ Τσίπρα,
παράτησε την Σκοτία όπου διέμενε για περίπου έντεκα χρόνια, γύρισε στην Ελλάδα και ανέλαβα τα ηνία του Συνασπισμού. Ωστόσο ο κ Παππάς δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και φαίνεται ότι πλέον ήρθε η ώρα να υπηρετήσει την πατρίδα του. Τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο Θοδωρής Κόλλιας.

Ποιός είναι ο "Χαιλάντερ" του Τσίπρα

Παράτησε τα πάντα στη Σκοτία και γύρισε στην Ελλάδα μόλις ο παλιός καλός του φίλος Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα ηνία του Συνασπισμού. Ξεπερνώντας τα εμπόδια των Συνιστωσών και την αποχώρηση Κουβέλη, πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και σήμερα μπαίνει μπροστά στη μετωπική επίθεση κατά των παραδοσιακών ΜΜΕ μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων, αλλά και του Twitter.

Στο σκληρό προεκλογικό ροκ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., τα δύο κόμματα ρίχνουν στον αγώνα τα καλύτερα στελέχη τους επιχειρώντας να ακυρώσουν ο ένας τα επιχειρήματα του άλλου, να πείσουν τους πολίτες για την ορθότητα του προγράμματος και να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους… Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από την πολυφωνία των απόψεων που εκφράζονται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας έριξε στην τηλεοπτική μάχη έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, τον κ. Νίκο Παππά. Θεωρείται το alter ego του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού βρίσκεται στη θέση του διευθυντή του γραφείου του τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2008 ο κ. Παππάς βρισκόταν στη Γλασκόβη της Σκοτίας. Εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ. Λίγους μήνες πριν είχε γεννηθεί η πρώτη του κόρη και η επιστροφή στην Ελλάδα δεν βρισκόταν στα σχέδιά του. Ζούσε ήδη στη Γλασκόβη και στο Εδιμβούργο (όπου είχε κάνει το master του) επί 11 χρόνια και μάλλον είχε επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται στη Σκοτία.

Ολα αυτά όμως έως τη στιγμή που δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον παλιό του φίλο και σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχαν γνωριστεί το 1995 στη Σπουδάζουσα. «Κατεβαίνω για πρόεδρος του Συνασπισμού. Σε θέλω για διευθυντή του γραφείου μου.

Πρέπει να γυρίσεις πίσω», του είχε πει ο κ. Τσίπρας. Η πρόταση έπεσε σαν κεραμίδα στον κ. Παππά. Δύο ημέρες μετά απαντούσε στον κ. Τσίπρα ότι επιστρέφει στην Ελλάδα. Οπως εξηγεί ο ίδιος, η απόφαση να παρατήσει την πανεπιστημιακή καριέρα στη Σκοτία, να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει από την αρχή ήταν δύσκολη.

Απο τις διαρροές στο 16,78%

Στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, οι σχέσεις μεταξύ των εσωτερικών πολιτικών τάσεων του Συνασπισμού ήταν προβληματικές, ενώ και μεταξύ των συνιστωσών
Keywords
Τυχαία Θέματα