Σπειρα κακοποιων πισω απο τη δολοφινια ζααροπλαστη στην αλεξανδρουπολη

00:40 15/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Αρχικά φαινόταν ως μεμονωμένο περιστατικό ληστείας η δολοφονία του 63χρονου ιδιοκτήτη αλυσίδας ζαχαροπλαστείων που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης στις...
28 Απριλίου. Τώρα, όμως, αποκαλύπτεται ότι ήταν έργο εγκληματικής οργάνωσης που είχαν συστήσει οκτώ Έλληνες κακοποιοί με σκοπό να ληστεύουν εύπορους πολίτες!

Δυο από τους δράστες είχαν ακινητοποιήσει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του θύματος το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και ο ένας συνεπλάκη με τον 63χρονο, ενώ ο άλλος άρπαξε ένα χαρτοφύλακα
που είχε μαζί του με 10.100 ευρώ. Κατά τη συμπλοκή, οι κακοποιοί πυροβόλησαν τον 63χρονο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα και τράπηκαν σε φυγή με μια μοτοσικλέτα. Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, είχε εντοπιστεί ένας 43χρονος κρυμμένος σε θαμνώδη περιοχή, έχοντας μαζί του τα κλεμμένα χρήματα.

Ο δολοφόνος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, αλλά η έρευνα αποκάλυψε ότι στη δολοφονία είχαν εμπλακεί άλλοι επτά Έλληνες ηλικίας 31, 32, 33, 34, 40, 44 και 47 χρόνων, μέλη της σπείρας που οργάνωσε, σχεδίασε και διέπραξε το έγκλημα. Στο σημείο της συμπλοκής βρίσκονταν ο 47χρονος, ο 43χρονος και ο 32χρονος ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγαν οι φυσικοί αυτουργοί, για την οποία μάλιστα είχε δηλώσει κλοπή τον Ιανουάριο! Τα υπόλοιπα πέντε μέλη της συμμορίας είχαν υποστηρικτικά καθήκοντα.

Ο 32χρονος συνελήφθη πριν από έξι ημέρες στην Αλεξανδρούπολη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από τον ανακριτή και προφυλακίστηκε. Ο 47χρονος συνεργός του έχει απασχολήσει παλιότερα τις αρχές για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και για ένοπλη ληστεία, για την οποία είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος των οκτώ μελών της σπείρας για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και ληστεία, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
Keywords
Τυχαία Θέματα