Σοιμπλε: το προσφυγικο μπορει να εξελιχθει σε χιονοστιβαδα...

Σε «χιονοστιβάδα» μπορεί να εξελιχθεί το προσφυγικό, προειδοποιεί ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ...
ότι η μετανάστευση επεκτείνεται ανησυχητικά στις χώρες της γηραιάς ηπείρου και το μόνο πράγμα που μπορεί να την ανακόψει είναι μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση.

«Η συνεχής μετακίνηση των προσφύγων στην Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να εξελιχθεί σε χιονοστιβάδα», δήλωσε συγκεκριμένα χτες το βράδυ στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τονίζοντας ότι θα πρέπει
να υπάρξει μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση. Μιλώντας σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε επεσήμανε:

«Χιονοστιβάδες μπορεί να προκληθούν αν ένας κάποιος απρόσεκτος σκιέρ πάει στην πλαγιά και μετακινήσει λίγο χιόνι. Δεν γνωρίζω αν βρισκόμαστε στο στάδιο που η χιονοστιβάδα έχει φθάσει κάτω στην κοιλάδα ή αν είμαστε στο στάδιο που βρίσκεται στο άνω άκρο της πλαγιάς. Αν βρισκόμαστε ακόμη στο επάνω μέρος, τότε η πρόκληση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Η Γερμανία δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της αυτή την κατάσταση ακόμη και αν επιβάλει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε».

Την ίδια ώρα, οι μουσουλμανικές ενώσεις στη Γερμανία καλούνται να συμβάλουν δυναμικότερα στην ένταξη των μουσουλμάνων προσφύγων στη γερμανική κοινωνία, όπως επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέ.

«Θα ήθελα οι μουσουλμάνοι που ζουν εδώ στη χώρα και οι ενώσεις τους να αποτελέσουν γέφυρες με αυτούς που έρχονται τώρα στην κοινωνία μας. Θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο, έχουν τις δυνατότητες και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν ένα μεγάλο γραφείο πληροφόρησης για όλους όσοι έρχονται σε εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% των προσφύγων που καταφθάνουν στη Γερμανία είναι μουσουλμάνοι. Για να παίξουν όμως αποφασιστικό ρόλο οι μουσουλμανικές οργανώσεις, θα πρέπει να ενταχθούν στα σχετικά κρατικά προγράμματα επιδοτήσεων, όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.
Keywords
Τυχαία Θέματα