Ο «28ος Γύρος της Αθήνας»

16:50 15/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο σημερινός «28ος Γύρος της Αθήνας» ήταν αφιερωμένος στους «Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Αθήνα ...2011»
Η εκκίνηση των αθλητών δόθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 10 π.μ., ενώ την ίδια ώρα έγινε και η εκκίνηση για τα άτομα με αναπηρία από την πλατεία Κολοκοτρώνη. Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία Συντάγματος, όπου και πραγματοποιήθηκε συναυλία με έλληνες καλλιτέχνες.
Στο φετινό «28ο
Γύρο της Αθήνας», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από 12.000 άτομα, ενώ πέρυσι είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 6.000 άτομα.
Οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν ήταν τρεις.
Πρώτη διαδρομή 8,5 χλμ.: Παναθηναϊκό Στάδιο, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας (Hilton), Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Ομόνοια, Αγ. Κων/νου, Σωκράτους, Παν. Τσαλδάρη (Πειραιώς), Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διον. Αρεοπαγίτου, Λ. Συγγρού, Βασ. Αμαλίας, Φιλελλήνων, πλ. Συντάγματος.

Δεύτερη διαδρομή 2,5 χλμ.: Παναθηναϊκό Στάδιο, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Βασ. Γεωργίου Α΄, πλ. Συντάγματος και

Τρίτη διαδρομή 700μ., για τα άτομα με αναπηρία: Πλ. Κολοκοτρώνη (Σταδίου), Σταδίου, πλ. Συντάγματος.

Λόγω της διεξαγωγής του «28ου Γύρου της Αθήνας», πραγματοποιήθηκαν σταδιακές - τμηματικές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες άρχισαν στις 8:30 το πρωί και διήρκησαν μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα