''ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ'' ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ

16:36 11/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Την απόφασή του να ακολουθήσει μέχρι τέλους «σκληρή γραμμή» έναντι της κυβέρνησης διατρανώνει σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, απορρίπτοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο συναίνεσης και πολύ δε περισσότερο στήριξης της πολιτικής...
που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης
αρνούνται ότι υψηλόβαθμοι παράγοντες της ΕΕ έχουν επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά προκειμένου να του επισημάνουν την ανάγκη συναίνεσης και διευκρινίζουν πως, ακόμη και αυτό να γίνει, δεν πρόκειται να μεταβληθεί η στάση της ΝΔ.Είναι χαρακτηριστικό ότι και χθες ο κ. Γ. Μιχελάκης εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο, ενώ η Γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού, σε κείμενο-ανάλυση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τονίζει το ποσοστό της κοινής γνώμης που διαφωνεί με το μνημόνιο και εκείνων που θεωρούν ότι η σημερινή πολιτική είναι αδιέξοδη.
Ο κ. Μ. Χαρακόπουλος, σε ομιλία του χθες σε μέλη της Γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού, απέρριψε κάθε έννοια συναίνεσης, λέγοντας: «Τώρα ψάχνουν συνενόχους στην αποτυχία τους, όταν μάλιστα δεν έχουν συναίνεση μεταξύ τους. Συνενόχους, όμως, δεν θα βρουν στη Νέα Δημοκρατία».
Στο εσωτερικό του κόμματός του πάντως, δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη.
Εκτός από τον κ. Κ. Χατζηδάκη, που πήρε αποστάσεις από τη «σκληρή γραμμή», ανάλογες επιφυλάξεις εκφράζουν στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη όπως είναι οι κ. Δένδιας, Παπαθανασίου, Κυρ. Μητσοτάκης κ.ά. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ότι οι εκλογές αυτή την ώρα δεν αποτελούν λύση, κάτι το οποίο είχε επισημάνει και ο κ. Κων. Μητσοτάκης στην αποκλειστική δήλωση που είχε κάνει πριν από μία εβδομάδα στο «Εθνος».
Χθες, ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του (ρ/ς real) τόνισε ότι το ενδεχόμενο εκλογών δεν είναι λύση.
«Η προσφυγή στην κάλπη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο» -πρόσθεσε- «ως επιλογή του πρωθυπουργού μπορεί να εκληφθεί ως μια επιλογή απελπισίας».
«Ζάππειο 2» χωρίς την παρουσία Καραμανλή
Απόντος του κ. Κ. Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί αύριο η πολυσυζητημένη εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο για την παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά να μην παραστεί και το γραφείο του ειδοποίησε χθες τους συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά. Επισήμως η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέστη ούτε στο «Ζάππειο 1» ούτε σε άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.
Ουσιαστικά, όμως, η επιλογή αυτή επιβεβαιώνει την πολιτική απόσταση που χωρίζει τον νυν από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Καραμανλής μένει συνειδητά «εκτός κάδρου», αφήνοντας τον διάδοχό του να ξεδιπλώσει -απερίσπαστος- τη στρατηγική του.
Keywords
Τυχαία Θέματα