Ο ''ΓΟΛΓΟΘΑΣ'' ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ

15:47 11/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Στο δικό τους αγώνα για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται από αύριο και μέχρι τις 25 Μαΐου, περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι.Η αυλαία ανοίγει με τους υποψήφιους να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων...

και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 08:00.
Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος θα είναι τρεις ώρες.
Οι πανελλαδικές
εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαΐου με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά ,Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, συνολικά 74.440 μαθητές θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όπως κάθε χρόνο, οι βαθμολογίες των εξεταζόμενων θα ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου και οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Πολύτιμες συμβουλές για θετικά αποτελέσματα
Το «κλειδί» της επιτυχίας για την εισαγωγή σε κάποιο ανώτατο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα, κατά τους εκπαιδευτικούς είναι ο σωστός προγραμματισμός του χρόνου.
Η φιλόλογος Πωλίνα Τσιαμπούση, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , επισημαίνει ότι «σε αυτό το σημείο η οργάνωση του χρόνου είναι πολύ σημαντική. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ένα σχέδιο ανάλογα με τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους και να μην παρεκκλίνουν από αυτό. Σημαντικό είναι να κατορθώσουν να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα στα μαθήματα που έχουν κλίση, χωρίς όμως να αμελήσουν τα υπόλοιπα». Οι γονείς, τονίζει, πρέπει να αναλάβουν υποστηρικτικό ρόλο και να τους βοηθήσουν να βάλουν σε σειρά κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.
Συνηθίζεται, όπως υποστηρίζει η φιλόλογος, τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να μένουν στο σπίτι για να διαβάσουν, όμως διευκρινίζει ότι ο κίνδυνος κάποιος μαθητής να μείνει εκτός διαδικασίας, επειδή δεν έχει υπολογίσει σωστά τον αριθμό των απουσιών του. Έτσι, συμβουλεύει ότι είναι καλό οι μαθητές πριν αποφασίσουν να λείψουν να περάσουν από το γραφείο καθηγητών και να σιγουρευτούν ότι έχουν το περιθώριο των απουσιών.
Σωστή ψυχολογία
Από την πλευρά του, ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας αναφέρεται στο θέμα των γονιών κατά την περίοδο των εξετάσεων και πώς αυτοί πρέπει να συμπεριφέρονται, ώστε να μην μεταφέρουν το δικό τους άγχος στα παιδιά που διαγωνίζονται
«Οι γονείς πρέπει να αντιληφθούν ότι οι εξετάσεις είναι των μαθητών και δεν αφορούν τους ίδιους. Έτσι πρέπει να συνοδεύσουν στη διαδικασία των εξετάσεων τους εφήβους και όχι να προσπαθούν να εμπλακούν σ’ αυτήν. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να ρωτούν αν τα παιδιά διάβασαν ή αν είναι προετοιμασμένα. Το πιθανότερο είναι έτσι να αγχωθούν οι μαθητές και να αρχίσουν τσακωμοί».
Όπως διευκρινίζει, οι γονείς πρέπει «να σέβονται τις ιδιαιτερότητες των παιδιών τους και να μην τα κοντράρουν. Δηλαδή, σε περίπτωση που τα ίδια θέλουν βοήθεια και το ζητ
Keywords
Τυχαία Θέματα