Σημαντικη πρωτια για τη ναυτιλιακη εταιρεια συμφεροντων ρεστη

21:47 2/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING, Η ΠΡΩΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO26000
Σημαντική πρωτιά κατέχει από σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες, παγκοσμίως, η ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING SA, συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη. Ειδικότερα έγινε...
η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα
η οποία πιστοποιήθηκε για τις επιδόσεις της, με το διεθνές ISO 26000 , το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως πρότυπο για την Κοινωνική Ευθύνη .
Ο Bureau Veritas Ελλάδας αξιολόγησε και επικύρωσε το επιχειρησιακό σύστημα που ακολουθεί η εταιρεία σύμφωνα με το CAP 26000 λαμβάνοντας υπόψη τέσσερα θεμελιώδη κριτήρια : - Την ενσωμάτωση της Εταιρικής Κοινωνικής
Ευθύνης,
- την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων,
- την επικοινωνία και τη διαφάνεια
- τα αποτελέσματα και την πρόοδό της.

Η Κοινωνική Ευθύνη έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό θέμα κατά τα τελευταία χρόνια το οποίο που προέκυψε μετά από πίεση του κοινωνικού συνόλου και των φορέων.
Στην ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING SA η ανάγκη για αξιόπιστες επιχειρηματικές πρακτικές που καταδεικνύουν την απόδοση Κοινωνικής Ευθύνης , καθώς και για την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων είναι σαφέστατη.
Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις επιχειρηματικές προκλήσεις και να συμβάλει προς την Αειφόρο Ανάπτυξη σχετικά με θέματα περιβαλλοντικά, με θέματα διακυβέρνησης αλλά και κοινωνικά και με θέληση να επικεντρώνεται
όχι μόνο στο «τι παραδίδεται» , αλλά περισσότερο για το «πώς παραδίδεται» έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει, ημέρα με την ημέρα λειτουργίας της μια στρατηγική για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης .

Η ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING SA μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προωθεί την ασφάλεια , εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος , τονίζει τη διαφάνεια στις επιχειρήσεις, υποστηρίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα εργασιακά και ενισχύει το κοινωνικό της προφίλ.

Όπως δήλωσε ο κ. Βίκτωρ Ρέστης, ο σκοπός αυτού του Προτύπου συνοψίζει όλα τα συναφή ζητήματα για την Αειφόρο Ανάπτυξη που αφορούν το περιβάλλον , τη διακυβέρνηση και τις κοινωνικές πτυχές. Και η ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING SA δίνει έμφαση στις 3 βασικές πτυχές των επιχειρήσεων της. Την ασφάλεια στη θάλασσα, τη διαχείριση των πόρων του στόλου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και το κόστος διαχείρισης τόσο για τον δικό της στόλο όσο και τον στόλο των πελατών της.
Keywords
Τυχαία Θέματα