''δυσκολη η σημερινη συναντηση με τον ερογλου''...

21:47 2/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Την θέση του ότι χωρίς να κατατεθούν προτάσεις για όλες τις πτυχές όλων των σημαντικών κεφαλαίων του Κυπριακού και δεν καταστεί κατορθωτή η επίτευξη συγκλίσεων δεν θα δεχθεί η διαδικασία των συνομιλιών...
να προχωρήσει στην επόμενη και 3η φάση της, ξεκαθάρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Ντερβίς Έρογλου.
Έγκυρες πηγές στη Λευκωσία χαρακτήρισαν "δύσκολη" τη σημερινή σντάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου.

Ο Κύπριος Πρόεδρος
εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να καταθέσει προτάσεις για όλες τις πτυχές ως τον Αύγουστο και ζήτησε να κάνει το ίδιο και η τουρκοκυπριακή πλευρά για να υπάρξει πάρε – δώσε. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε στον κ. Έρογλου ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να αφορούν και την εδαφική πτυχή του κυπριακού η οποία θεωρείται πολύ σημαντική για την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Όσον αφορά στο εδαφικό η τουρκοκυπριακή πλευρά ήταν αρνητική, ώσπου κατέστη κατορθωτό να συμπεριληφθεί με την θετική συμβολή των Ηνωμένων Εθνών στη σημερινή δήλωση η θέση ότι οι δύο ηγέτες συμφωνούν να καταθέσουν και να συνεχίσουν να καταθέτουν προτάσεις για όλα τα σημαντικά θέματα.-

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στη λειτουργία των τεχνικών επιτροπών, προτείνοντας τη λειτουργία και τεσσάρων νέων τεχνικών επιτροπών Εμπορίου και Βιομηχανίας με τη συμμετοχή των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων αυτών, Ανοικοδόμησης και Επανεγκαταστάσης και ΕΕ.

Η απάντηση του Ντερβίς Έρογλου ήταν να γίνει πρώτα επαναδραστηριοποίηση των υφιστάμενων τεχνικών επιτροπών. Όσον αφορά τη δημιουργία νέων, είπε ότι θα προχωρήσει σε διαβουλεύσεις και θα το σκεφθεί.

Σημαντικός ήταν ο χρόνος της συνάντησης που αναλώθηκε στην πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την τεχνική επιτροπή της ΕΕ, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη να λέει ότι εμείς δεν είμαστε στην ΕΕ και τον κ. Αναστασιάδη να του υπενθυμίζει ότι 95.000 Τουρκοκύπριοι κατέχουν διαβατήρια ή ταυτότητες της ΕΕ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα